Un desert usor acrisor , care aduce cu crema de zahar ars dar este mult mai usor . Siropul care se pune peste este de fapt un suc de portocale cu gust intens de citrice.
Un desert pe care vi-l recomand cu mare drag .
Ingrediente
- 2 bucati portocale
- 1 litru lapte
- 300 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 6 bucati oua
Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta , una dintre ele se curata de coaja , iar de la cealalta se razuieste coaja
Laptele se pune intro craticioara, se adauga zaharul vanilat si coaja rasa de portocala. Se pune la foc pana ajunge in punctual de fierbere .Laptele se va strecura inainte de a fi pus in ouale amestecate cu zaharul (optional).
Intr-un alt vas se sparg ouale, se adauga 150 g zahar si se freaca pana nu se mai simte zaharul .
Se toarna laptele cald incet amestecind continuu si apoi se pune în forme antiadezive unse cu unt .
Se pun formele intr-o tava si se toarna sub ele o cana cu apa rece, le dam la cuptorul incalzit la 180 grade
Coaja de la o portocala se opareste doua minute in 100 ml apa clocotita , scoatem coaja de acolo si in apa aceea stoarcem sucul de la cele doua portocale si adaugam zaharul ramas
Acest amestec se pune la foc timp de 5 minute dupa care il lasam la racit.
Scoatem din cuptor flanul, si il lasam si pe el sa se raceasca. Inainte de al scoate din forme dam cu lama cutitului pe peretele vasul sa desprindem compozitia, si turnam pe o farfurie.
Peste punem sirop si servim
Este foarte bine daca il puneti pentru cateva ore la frigider , va fi mai bun .
Ce bunatate!
RăspundețiȘtergereMaria , asa este ..multumesc :)
RăspundețiȘtergereCe bine arata! Cred ca e tare bun, mie imi plac deserturile cu portocale! Te pup!
RăspundețiȘtergereCorina multumesc , chiar a fost foarte bunnnn
RăspundețiȘtergere