Aceasta
prajitura o gasim sub mai multe denumiri : ochi de paun, prajitura ochelari sau
prajitura ochi de pisica.
Este
o prajitura cu un aluat dospit , visine gustoase si nuca .
Ingrediente:
-375
gr faina
-50
gr zahar
-1
plic zahar vanilat
-150
ml lapte
-3
galbenusuri
-10
gr drojdie proaspata
-coaja
razuita de la o lamaie bio
-praf
de sare (cat iau intre degete)
-50
ml ulei
Umplutura:
-3
albusuri
-200
gr nuca macinata
-100
gr zahar
-300
- 400 gr visine fara sambure(congelate,din compot sau proaspete )
Mod
de preparare
Aluatul
Faina
cernuta o punem intr-un bol.
Laptele
il incalzim putin , dizolvam in el o lingura de zahar si drojdia .
Galbenusurile
le batem intr-un vas mic cu o furculita.
In
mijlocul fainii facem o adancitura . Turnam laptele cu drojdia, ouale batute ,
zaharul, zaharul vanilat,coaja de lamaie si uleiul.
Framantam
un aluat ferm si nelipicios pe care il lasam la dospit in loc caldut cam o ora
.
Umplutura
Visinele
le punem la scurs intr-o sita, eu am folosit visine fara sambure din compot.
Daca
folositi visine congelate atunci aveti nevoie de o lingura de amidon si dupa
dorinta zahar. Amidonul va absorbi din siropul lasat de visine.Visinele trebuie
decongelate in prealabil.
Albusurile
le mixam cu un praf de sare si zaharul pana se intaresc, se fac ca si o bezea.
Adaugam nuca macinata si omogenizam usor cu o spatula.
Asamblare
Aluatul
care a dospit il impartim in doua partie egale . Intindem aluatul pe masa
infainata sau unsa cu ulei , sau chiar pe o hartie de copt.
Pe
marginile aluatului , pe lungime asezam visine in strat destul de grosut.
Incepem sa rulam aluatul din lateral astfel incat aluatul sa formeze cate un
rulou pe fiecare parte. Intre cele doua trebuie sa ramana o portiune de 1,5 cm
-2 cm de aluat. Mutam aluatul in tava tapetat cu hartie de copt . Pe portiunea
goala de aluat punem jumate din nuca cu albus de ou.
Procedam
la fel si cu jumatatea cealalta de aluat .
Coacem
prajitura la 180 grade,in cuptorul incins in prealabil, pentru 40 -50 minute .
Deasupra
se poate pudra zahar .
Comentarii
Trimiteți un comentariu