Ochi de pisica






Aceasta prajitura o gasim sub mai multe denumiri : ochi de paun, prajitura ochelari sau prajitura ochi de pisica.

Este o prajitura cu un aluat dospit , visine gustoase si nuca .

 

Ingrediente:

-375 gr faina

-50 gr zahar

-1 plic zahar vanilat

-150 ml lapte

-3 galbenusuri

-10 gr drojdie proaspata

-coaja razuita de la o lamaie bio

-praf de sare (cat iau intre degete)

-50 ml ulei

 

Umplutura:

-3 albusuri

-200 gr nuca macinata

-100 gr zahar

-300 - 400 gr visine fara sambure(congelate,din compot sau proaspete )

 

Mod de preparare

 

Aluatul

Faina cernuta o punem intr-un bol.

Laptele il incalzim putin , dizolvam in el o lingura de zahar si drojdia .

Galbenusurile le batem intr-un vas mic cu o furculita.

 

In mijlocul fainii facem o adancitura . Turnam laptele cu drojdia, ouale batute , zaharul, zaharul vanilat,coaja de lamaie si uleiul.

 

Framantam un aluat ferm si nelipicios pe care il lasam la dospit in loc caldut cam o ora .

 

Umplutura

 

Visinele le punem la scurs intr-o sita, eu am folosit visine fara sambure din compot.

Daca folositi visine congelate atunci aveti nevoie de o lingura de amidon si dupa dorinta zahar. Amidonul va absorbi din siropul lasat de visine.Visinele trebuie decongelate in prealabil.

 

Albusurile le mixam cu un praf de sare si zaharul pana se intaresc, se fac ca si o bezea. Adaugam nuca macinata si omogenizam usor cu o spatula.

 

Asamblare

 

Aluatul care a dospit il impartim in doua partie egale . Intindem aluatul pe masa infainata sau unsa cu ulei , sau chiar pe o hartie de copt.


Pe marginile aluatului , pe lungime asezam visine in strat destul de grosut. Incepem sa rulam aluatul din lateral astfel incat aluatul sa formeze cate un rulou pe fiecare parte. Intre cele doua trebuie sa ramana o portiune de 1,5 cm -2 cm de aluat. Mutam aluatul in tava tapetat cu hartie de copt . Pe portiunea goala de aluat punem jumate din nuca cu albus de ou.

Procedam la fel si cu jumatatea cealalta de aluat .


Coacem prajitura la 180 grade,in cuptorul incins in prealabil, pentru 40 -50 minute .

Deasupra se poate pudra zahar . 

 

 

















Comentarii