O prajitura foarte gustoasa cu aluat fraged , gem de
caise si bezea cu nuca . Este o
prajitura perfecta pentru a fi luata la drum sau la un picnic.
Reteta o am de la o doamna nemtoaica din Timisoara , o
doamna foarte draguta si foarte priceputa. Aceasta doamna care are o varsta
foarte frumoasa face niste prajituri foarte aspectuoase si gustoase .
Ingrediente
:
-5 galbenusuri
-120 gr zahar
-300 gr faina
-150 gr untura
-1 praf de copt
-1/2 lingurita bicarbonat
-1/2 lingurita bicarbonat
-esenta rom /extract vanilie
-250 gr gem de caise
-250 gr zahar
-200 gr nuca
-5 albusuri
-putina sare (un varf de cutit)
-esenta rom
-esenta rom
Mod
de preparare
Incepem prin a pregati tava pe care coacem prajitura .
Eu am folosit o tava ,care cred ca are varsta mea , de 35x30 cm pe care am pus
hartie de copt.
Cuptorul il incingem la 180 grade
Galbenusurile le frecam impreuna cu 120 gr zahar si cu
untura pana cand zaharul se topeste .
Adaugam esenta de rom sau extract de
vanilie si faina amestecata in prealabil
cu praful de copt si jumate lingurita bicarbonat.,
Vom obtine un aluat sfarmicios si moale .
Punem aluatul in tava si cu mainile sau cu spatele
unei linguri intindem aluatul pe toata tava. Impungem aluatul din loc in loc cu
o furculita .
Peste aluat punem gemul de caise in strat uniform .
Albusurile impreuna cu zaharul,esenta de rom si un praf de sare le
batem spuma tare si adaugam in ele nuca macinata .
Punem bezeaua peste gem si nivelam .
Dam tava in cuptorul incins la 180 grade pentru 20-25
minute .
Lasam la racit si apoi taiem prajitura in tava .
Comentarii
Trimiteți un comentariu