Flan de portocale


Un desert usor acrisor , care aduce cu crema de zahar ars dar este mult mai usor . Siropul care se pune peste este de fapt un suc de portocale cu gust intens de citrice.
Un desert pe care vi-l recomand cu mare drag .



Ingrediente
  • 2 bucati portocale
  • 1 litru lapte
  • 300 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 6 bucati oua
 Mod de preparare:

 Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta ,  una dintre ele se curata de coaja , iar de la cealalta se razuieste coaja
Laptele se pune intro craticioara, se adauga zaharul vanilat si coaja rasa de portocala. Se pune la foc pana ajunge in punctual de fierbere  .Laptele se va strecura inainte de a fi pus in ouale amestecate cu zaharul (optional).
 Intr-un alt  vas se sparg ouale, se adauga 150 g zahar si se freaca  pana nu se mai simte zaharul .
 Se toarna laptele cald incet  amestecind continuu si apoi se pune în forme antiadezive unse cu unt .
 Se pun formele intr-o tava si se toarna sub ele o cana cu apa rece, le dam la cuptorul incalzit la 180 grade
 Coaja de la o portocala se opareste doua minute in 100 ml apa clocotita , scoatem coaja de acolo si in apa aceea stoarcem sucul de la cele doua portocale si adaugam zaharul ramas  
Acest amestec se pune la foc timp de 5 minute dupa care il lasam la racit.
Scoatem din cuptor flanul, si il lasam si pe el sa se raceasca. Inainte de al scoate din forme dam cu lama cutitului pe peretele vasul sa desprindem compozitia, si turnam pe o farfurie.
Peste punem sirop si servim
Este foarte bine daca il puneti pentru cateva ore la frigider , va fi mai bun .





Comentarii

Trimiteți un comentariu