Rulada cu crema caramel si cafea


O combinatie de retete , va asigur ca este o bunatate merita sa o incercati





Ingrediente :

Blat:
-5 oua
-5 linguri zahar
-5 linguri faina
-2 linguri ulei
-1 lingura cacao

Crema:
-3 linguri zahar tos
-2 linguri zahar praf
-2 oua
-8 linguri nuca macinata (160 gr)
-1unt la temperature camerei
-2 lingurite cafea solubila

Mod de preparare
Blatul :
Pregatim o tava de dimensiunea (33x23) si cuptorul il pornim la 180 grade
Intr-un bol separam ouale
Albusurile  il batem spuma tare cu zaharul
Adaugam galbenusurile  si amestecam bine , pana cand se incorporeaza ( inainte de a le pune peste albusul batut se pot bate  usor cu o furculita )
Punem faina si uleiul amestecand incet de sus in jos.
Cu ajutorul unui pos punem pe tava forme (asta daca doriti , se poate si fara ) , dam tava la cuptor pentru 2-3 minute.
Intre timp in aluatul ramas punem cacao si amestecam .
Scoatem tava si turnam compozitia peste fromele coapte , si dam din nou la cuptor pana cand trece testul scobitorii , aproximativ 10 minute .
Pregatim un prosop si rasturnam  aluatul copt pe prospop , desprindem hartia si intoarcem invers , cu formele in sus .
Rulam cu ajutorul prosopului si lasam la racit.

Crema:
Intr-o cratita punem 3 linguri zahar tos pe foc sa se topeasca
Galbenusurile le amestecam cu 2 linguri zahar pudra .
Cand are culoarea chillimbarului punem nuca si luam deoparte , amestecam bine si punem untul .
Punem din nou pe foc si amestecam continuu pana se topeste untul si se incorporeaza bine .
Adaugam galbenusurile amestecate cu zaharul pudra si lasam pe foc pana se ingroasa bine crema.
Desfacem rulada din prosop si o umplem cu crema calduta (altfel nu se mai poate intinde )
Rulam din nou si infoliem , dam la frigider si lasam cateva ore pana se raceste bine .





Comentarii

Trimiteți un comentariu