O combinatie de retete , va asigur ca este o bunatate merita sa o incercati
Ingrediente :
Blat:
-5 oua-5 linguri zahar
-5 linguri faina
-2 linguri ulei
-1 lingura cacao
Crema:
-3 linguri zahar tos-2 linguri zahar praf
-2 oua
-8 linguri nuca macinata (160 gr)
-1unt la temperature camerei
-2 lingurite cafea solubila
Mod de preparare
Pregatim o tava de dimensiunea (33x23) si cuptorul il pornim la 180 grade
Intr-un bol separam ouale
Albusurile il batem spuma tare cu zaharul
Adaugam galbenusurile si amestecam bine , pana cand se incorporeaza ( inainte de a le pune peste albusul batut se pot bate usor cu o furculita )
Punem faina si uleiul amestecand incet de sus in jos.
Cu ajutorul unui pos punem pe tava forme (asta daca doriti , se poate si fara ) , dam tava la cuptor pentru 2-3 minute.
Intre timp in aluatul ramas punem cacao si amestecam .
Scoatem tava si turnam compozitia peste fromele coapte , si dam din nou la cuptor pana cand trece testul scobitorii , aproximativ 10 minute .
Pregatim un prosop si rasturnam aluatul copt pe prospop , desprindem hartia si intoarcem invers , cu formele in sus .
Rulam cu ajutorul prosopului si lasam la racit.
Crema:
Intr-o cratita punem 3 linguri zahar tos pe foc sa se topeasca Galbenusurile le amestecam cu 2 linguri zahar pudra .
Cand are culoarea chillimbarului punem nuca si luam deoparte , amestecam bine si punem untul .
Punem din nou pe foc si amestecam continuu pana se topeste untul si se incorporeaza bine .
Adaugam galbenusurile amestecate cu zaharul pudra si lasam pe foc pana se ingroasa bine crema.
Desfacem rulada din prosop si o umplem cu crema calduta (altfel nu se mai poate intinde )
Rulam din nou si infoliem , dam la frigider si lasam cateva ore pana se raceste bine .
Yuum! ce-mi plac crema caramel ! Te pup, Anca!
RăspundețiȘtergereLaura si noua ne place mult , Multumesc Laura
RăspundețiȘtergereMmm ce deliciu!
RăspundețiȘtergereRocsy a fost intr-adevar un deliciu , si asa nedecorata a aratat bine
RăspundețiȘtergereDelicioasa combinatia de caramel si cafea!
RăspundețiȘtergereTeo bine ai venit pe blogul meu, multumesc pentru apreciere si te mai astept
RăspundețiȘtergere