Treceți la conținutul principal

Printfriendly

Rulada cu crema caramel si cafea


O combinatie de retete , va asigur ca este o bunatate merita sa o incercati





Ingrediente :

Blat:
-5 oua
-5 linguri zahar
-5 linguri faina
-2 linguri ulei
-1 lingura cacao

Crema:
-3 linguri zahar tos
-2 linguri zahar praf
-2 oua
-8 linguri nuca macinata (160 gr)
-1unt la temperature camerei
-2 lingurite cafea solubila

Mod de preparare
Blatul :
Pregatim o tava de dimensiunea (33x23) si cuptorul il pornim la 180 grade
Intr-un bol separam ouale
Albusurile  il batem spuma tare cu zaharul
Adaugam galbenusurile  si amestecam bine , pana cand se incorporeaza ( inainte de a le pune peste albusul batut se pot bate  usor cu o furculita )
Punem faina si uleiul amestecand incet de sus in jos.
Cu ajutorul unui pos punem pe tava forme (asta daca doriti , se poate si fara ) , dam tava la cuptor pentru 2-3 minute.
Intre timp in aluatul ramas punem cacao si amestecam .
Scoatem tava si turnam compozitia peste fromele coapte , si dam din nou la cuptor pana cand trece testul scobitorii , aproximativ 10 minute .
Pregatim un prosop si rasturnam  aluatul copt pe prospop , desprindem hartia si intoarcem invers , cu formele in sus .
Rulam cu ajutorul prosopului si lasam la racit.

Crema:
Intr-o cratita punem 3 linguri zahar tos pe foc sa se topeasca
Galbenusurile le amestecam cu 2 linguri zahar pudra .
Cand are culoarea chillimbarului punem nuca si luam deoparte , amestecam bine si punem untul .
Punem din nou pe foc si amestecam continuu pana se topeste untul si se incorporeaza bine .
Adaugam galbenusurile amestecate cu zaharul pudra si lasam pe foc pana se ingroasa bine crema.
Desfacem rulada din prosop si o umplem cu crema calduta (altfel nu se mai poate intinde )
Rulam din nou si infoliem , dam la frigider si lasam cateva ore pana se raceste bine .





Comentarii

  1. Yuum! ce-mi plac crema caramel ! Te pup, Anca!

    RăspundețiȘtergere
  2. Laura si noua ne place mult , Multumesc Laura

    RăspundețiȘtergere
  3. Rocsy a fost intr-adevar un deliciu , si asa nedecorata a aratat bine

    RăspundețiȘtergere
  4. Delicioasa combinatia de caramel si cafea!

    RăspundețiȘtergere
  5. Teo bine ai venit pe blogul meu, multumesc pentru apreciere si te mai astept

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cosulete cu dulceata de prune si nuca

O reteta pe care eu o ador , sunt usor de facut , se pastreaza foarte bine si sunt bune pentru orice eveniment. Colindatorii nostri le-au adorat . Din cantitatile date mi-au iesit 45 bucati .

Prajitura Betivul Izodor

O prajitura betiva rau de tot , gustul de rom si usor de alcool este cel care predomina in aceasta prajitura , dar este gustoasa si relative uspr de facut .Din pacate poze din timpul prepararii am doar de la blat si nuca macinata , s-a terminat bateria aparatului foto asa ca am renuntat . 

Feli londoneze

O prajitura foarte gustoasa cu aluat fraged , gem de caise si bezea cu nuca . Este o  prajitura perfecta pentru a fi luata la drum sau la un picnic.
Reteta o am de la o doamna nemtoaica din Timisoara , o doamna foarte draguta si foarte priceputa. Aceasta doamna care are o varsta foarte frumoasa face niste prajituri foarte aspectuoase si gustoase .