Este o prajitura consistenta , dar .... din care ai tot manca, nu te poti opri .
Ingrediente
· 50 gr merisoare (sau caise dezhidrate)· 200 gr nectarine deshidratate (sau curmale)
· 150 gr zahar brut
· 150 gr unt moale
· 100 gr nuca
· 100 gr migdale
· 300 gr faina
· 3 oua
· 1 praf copt
· 1 praf sare
Topping
· 150 gr zahar brut· 50- 60 gr smantana grasa
· 50 gr unt
· 2 linguri apa
Din 5 linguri de zahar si 3 linguri de apa formam un sirop astfel: punem apa cu zaharul pe foc mic pana cand se topeste tot zaharul. Dam deoparte si lasam la racit.
Nucile si migdalele le macinam .
Untul moale il mixam cu restul de zahar si adaugam pe rand ouale , amestecand bine dupa fiecare . Adaugam in fir si siropul din zahar si apa , praful de copt, faina , nucile si migdalele si piureul de fructe. Apoi punem faina .
Compozitia o turnam intr-o forma de copt (eu am folosit o tava rotunda cu margini detasabile) unsa cu unt si tapetata cu faina .
Dam la cuptorul preincalzit (180 grade) cam 40 minute .
Topping :
Intr-o cratita punem pe foc zaharul si il lasam sa se caramelizeze . Cand are culoarea chiilimbarului punem peste el apa si il lasam sa se topeasca .
Oprim focul si cu grija adaugam untul , amestecand energic si smantana .
Din acest topping punem peste prajitura scoasa din cuptor si racita putin 3/4 iar restul il lasam pentru momentul in care taiem o felie.
cea mai buna! o combinatie fabuloasa de arome, o textura dementiala! bravooo!
RăspundețiȘtergereMultumesc Laura . A fost foarte buna intr-adevar .
RăspundețiȘtergereSuper ti-a iesit aceasta prajitura! Pup.
RăspundețiȘtergereMaria multumesc ca ai trecut pe la mine . Te pup
RăspundețiȘtergereMinunata! <3 imi place mult!
RăspundețiȘtergere