Treceți la conținutul principal

Printfriendly

Banuti de ciocolata cu ricotta si capsuni






Un desert simplu dar de efect pregatit cu mult drag pentru provocarea Cutia Misterelor din aceasta luna . Luna aceasta Laura ne propune o lista foarte draguta iar vedeta este Capsuna .
Pe laura o gasiti aici, iar provoacrea afost initiata de Cerasela pe care o gasiti aici

Ingrediente
-150 gr cicolata neagra
-2 linguri lapte
-200 gr ricotta
-2 linguri miere albine
-cativa capsuni
-frunze de lamaita

Mod de preparare
Intr-un vas rupem ciocolata bucati si peste ea punem laptele . Punem la foc mic si amestecam pana se topeste . Cu ajutorul unui pos formam cercuri pe o hartie cerata.
Punem la frigider pentru 30 minute sau in congelator pentru 10 minute .
Intre timp pregatim ricotta cu 2 linguri miere de albine , si frunze tocate de lamaita. Omogenizam si gustam . Mai adaugati miere daca mai trebuie .
Capsuni ii taiem marunt si ii asezam intr-un bol.
Scoatem din congelator discurile de ciocolata punem pe jumate din ele ricotta , apoi capsuni maruntiti si deasupra asezam discuri de ciocolata pe care nu am pus ricotta.
Decoram si servim .
Eu am decorat cu ricotta , capsuni , frunzulite de limeta si boboci de iasomie pe care i-am cules si i-am uscat . Sa sti ca sunt minunati .














Comentarii

  1. Minunati banutii tai de ciocolata cu capsuni! Cred ca gustul este demential, la asa combinatie!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cosulete cu dulceata de prune si nuca

O reteta pe care eu o ador , sunt usor de facut , se pastreaza foarte bine si sunt bune pentru orice eveniment. Colindatorii nostri le-au adorat . Din cantitatile date mi-au iesit 45 bucati .

Prajitura Betivul Izodor

O prajitura betiva rau de tot , gustul de rom si usor de alcool este cel care predomina in aceasta prajitura , dar este gustoasa si relative uspr de facut .Din pacate poze din timpul prepararii am doar de la blat si nuca macinata , s-a terminat bateria aparatului foto asa ca am renuntat . 

Feli londoneze

O prajitura foarte gustoasa cu aluat fraged , gem de caise si bezea cu nuca . Este o  prajitura perfecta pentru a fi luata la drum sau la un picnic.
Reteta o am de la o doamna nemtoaica din Timisoara , o doamna foarte draguta si foarte priceputa. Aceasta doamna care are o varsta foarte frumoasa face niste prajituri foarte aspectuoase si gustoase .