Humus

Mie personal mi-a placut acest preparat . A fost prima data cand am incercat s ail fac si am fost multumita de rezultat . Este o mancare satioasa si sanatoasa si de post .



Ingrediente:
-0.5 kg naut
-1 morcov mare
-1 ceapa
-4 catei usturoi
-100 ml ulei masline
-sare
-piper
-3 foi dafin
-alte condiment
-sucul de la o lamaie
-2 linguri pasta de susan (tahini)

Mod de preparare:
Spalam nautul si Il punem la inmuiat cu multa apa pentru 12 ore . Il punem la fiert si il spumam . adaugam morcovul , ceapa si usturoiul si il lasam sa fiarba pana cand este moale.

Il lasam putin sa se racoreasca , scurgem excesul de apa si cu ajutorul unui blender il facem pasta adaugand uleiul de masline,sucul de lamaie , sare , piper si tahini precum si alte condiment care va plac .


Il asezam intr-un vas si deasupra turnam ulei de masline. Il servim cu lipii proaspete facute in casa sau cu paine prajita.

Si pentru ca am spus ca humusul este foarte bun servit pe lipii facute in casa caldute va aduc si o reteta

Lipii

Ingrediente:
-200 gr faina
-sare
-0.5 lingurite turmeric
-0.5 lingurita drojdie uscata
- 1 lingura ulei masline
-apa

Mod de preparare:
Intr-un bol punem faina impreuna cu sarea, turmeric si drojdia uscata dizolvata in putina apa calduta . Adaugam si putin ulei de masline ( o lingura) . Amestecam si adaugam apa pana cand obtinem un alaut care nu se lipeste de maine . Framantam putin si facem din el bilute (6 bucati). Cu sucitorul le intindem si le lasam pe masa .

Pregatim o tigaie antiaderenta pe care o ungem cu unt si o stergem . Punem in tigaie cate o bucata de lipe intinsa si o prajim fara grasime pe o parte si pe alta .

Comentarii