"Mi se mai coc
Langa urechi
Astazi perechi
Maine deloc
Cirese dulciCopilaresti"
Ana Blandiana
Acum e timpul cireselor , trebuie sa le folosim pentru a face si un dulce de casa cu ele . Va propun aceasta reteta care va fi pe placul tuturor .Ciresele pot fi inlocuite cu orice fructe de sezon dar nu foarte zemoase . Incercati-o si nu o sa va para rau .
Ingrediente-5 oua
-200 g zahar (10 linguri)
- 250 g faina (8-9 linguri)
-1lingura cacao
-100 ml ulei
- 1 lingurita praf de copt
-400-500 gr cirese fara samburi
- putin unt si faina pentru forma de copt
Mod de preparare
E foarte simplu de facut : mixam ouale cu zaharul cam 10 minute pana se topeste . Se adauga uleiul, apoi faina amestecata cu praful de copt . Rezulta un amestec destul de gros cam ca si la chec .Se spala ciresele si se scot samburii din ele .
Se unge o tava de 20x30 cu unt si se presara cu faina , sau punem hartie de copt , apoi se toarna 2/3 din aluat. In restul de aluat punem cacao, amestecam si turnam peste aluatul aflat deja in tava .
Aranjam ciresele deasupra si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30 minute sau pana cand se rumeneste frumos .
Daca doriti se poate pudra cu zahar cand este rece , se portioneaza si se serveste .
Pofta buna.
Comentarii
Trimiteți un comentariu