Tort ,, Triple Chocolate"


O bunatate de tort , special pentru iubitorii de ciocolata . Este un tort care cu greu poate sa dea gres, nu necesita multa munca de ornare pentru ca este spectaculos el in sine.



Blat:
- 2 linguri  migdale macinate (nuca sau alune)
- 2 linguri faina
- 4 linguri  zahar

- 1 lingura cacao
- 4 albusuri
- un varf de sare

- 0.5 plic praf de copt

Crema de ciocolata alba:
- 100 ml. smantana dulce pentru frisca sau frisca lichida
- 2 tablete ciocolata alba (200gr)
- 1 foaie gelatina
- 100 ml frisca batuta sau smantana dulce

Crema de ciocolata cu lapte:
- 100 ml. smantana dulce pentru frisca sau frisca lichida
- 200 g. ciocolata cu lapte
- 1 foaie gelatina
- 100 ml frisca batuta sau smantana dulce


Crema de ciocolata amaruie:
- 100 ml. smantana dulce pentru frisca sau frisca lichida
- 200 g ciocolata amaruie (52% cacao)
- 1 foaie gelatina
- 100 ml frisca batuta sau smantana dulce


Mod de preparare:

Blatul:

Pornim cuptorul la 180 de grade C si pregatim o forma rotunda cu diametru de 20 sau 24 cm, de preferinta cu pereti detasabili.
Batem albusurile spuma cu varful de sare si adaugam zaharul  putin cate putin , este gata cand nu se mai simt granulele de zahar.
Adaugam faina , migdalele macinate (in loc de migdale putem adauga nuca macinata , sau alune) ,cacao si praful de copt .(in loc de nuci , migdale , alune se poate pune faina , inca 2 linguri)
Omogenizam compozitia bine cu o lingura de lemn. 
Turnam compozitia in forma si o lasam la cuptor 15-20 minute, ar fi bine sa faceti testul cu scobitoarea .
Dupa ce scoatem blatul din cuptor il rasturnam si luam folia de pe el.
Lasati-l la racit.

Cremele de ciocolata se pregatesc toate in acelasi mod , dar pe rand si la distnata de cel putin jumate de ora una de alta:

Se pune la inmuiat gelatina (cate doua foi o data) in apa rece cat sa treaca  peste gelatin,o lasam la inmuiat 5 minute.
Se pune pe foc frisca lichida (100 ml frisca nebatuta, sau smantana nebatuta) si se incalzeste., in ea se adauga ciocolata rupta bucati sau razuita si se amesteca energic pana cand se topeste ciocolata. Frisca nu trebuie sa dea in clocot doar sa se incalzeasca. 
Se da deoparte si se lasa la racit.
Gelatina o punem la topit, intr-un vas pentru cateva secunde pe foc , atentie sa nu fiarba deoarece prin fierbere isi pierde proprietatile.
Se amesteca gelatina lichefiata cu ciocolata topita cu frisca si frisca topita. Se toarna peste blat , se niveleaza si se pune la frigider .

Eu prima data am facut crema de ciocolata amaruie, dupa aceea cu ciocolata cu lapte si ultima cea alba.











Comentarii