O
rulada simpla si rapida cu gust intens de cafea dar si cu o nota acrisoara.
Am
folosit o dulceata de coacaze negre dar la fel de bun ava fi si o dulceata de
caise,zmeura,afine, visine sau orice alta cu gust putin acrisor.
Ingrediente:
Blat:
-4oua
-30
ml apa carbogazoasa (3 linguri)
-120
gr zahar tos (5 linguri)
-100
gr nuca macinata (6 linguri)
-50
gr faina (2 linguri)
-10 gr cacao
-1/2
lingurita sare
-1/2
plic praf de copt (5 grame)
Umplutura:
-70
gr ciocolata neagra
-7
gr cafea solubila
-400
ml frisca neindulcita Dorna
-150
gr zahar pudra (sau dupa gust )
-150
gr dulceata acrisoara (coacaze,afine,zmeura,visine ,agrise)
Mod
de preparare
Blat
Am
pregatit o tava mare (40x30) pe care am pus hartie de copt
Cuptorul
l-am preincalzit la 170 grade
Intr-un
bol pentru mixer am pus ouale ,sarea si zaharul si cu ajutorul unui mixer le-am
batut bine pana cand zaharul s-a topit.
Nuca
macinata impreuna cu faina,cacao si praful de copt le-am amestecat si le adaugam
pe rand peste oua. Adaugam apa si omogenizam bine .
Compozitia
o turnam in tava pregatita ,intindem pe toata suprafat tavii (va fi un strat
subtire) si dam la cuptorul incins pentru 10-15
minute.
Cand
este coapta scoatem tava ,lasam putin sa se tempereze si rulam blatul cu hartia
de copt .
O
lasam la racit .
De
obicei blatul il rulez intr-un prosop umezit dar de aceasta data asa mi-a fost
mai la indemana si mai rapid. Cand o sa-l desfacem trebuie sa avem grija sa nu
il rupem cand scoatem hartia.
Umplutura
Ciocolata
neagra taiata in bucati mici impreuna cu
cafeau solubila si cu 100 ml frisca le topim la foc mic, amestecand continuu.
Cand ciocolata este topita luam de pe foc si o lasam la racit.
Restul
de 300 ml frisca impreuna cu zaharul pudra o batem foarte bine cu un mixer pana
cand se intareste.
Eu
am folosit smantana pentru frisca neindulcita de la Dorna, dar se poate folosi
si frisca vegetala. In cazul in care folositi frisca vegetala nu mai este
nevoie de zahar pudra.
Cand
ciocolata topita este foarte rece cu o lingura o adaugam peste frisca batuta si
omogenizam pana cand obtinem o culoare uniforma.
Blatul
il desfacem din hartia de copt,cu atentie sa nu se rupa. Intindem un strat de
dulceata , nu foarte groasa. Punem jumatate din frisca si nivelam.
Incepem sa
rulam cu grija.
Deasupra
vom intinde restul de frisca si ornam dupa cum ne place.
Comentarii
Trimiteți un comentariu