Rulada cu crema de cafea si dulceata acrisoara


O rulada simpla si rapida cu gust intens de cafea dar si cu o nota acrisoara.
Am folosit o dulceata de coacaze negre dar la fel de bun ava fi si o dulceata de caise,zmeura,afine, visine sau orice alta cu gust putin acrisor.

Ingrediente:
Blat:
-4oua
-30 ml apa carbogazoasa (3 linguri)
-120 gr zahar tos (5 linguri)
-100 gr nuca macinata (6 linguri)
-50 gr faina (2 linguri)
-10 gr cacao
-1/2 lingurita sare
-1/2 plic praf de copt (5 grame)

Umplutura:
-70 gr ciocolata neagra
-7 gr cafea solubila
-400 ml frisca neindulcita Dorna
-150 gr zahar pudra (sau dupa gust )

-150 gr dulceata acrisoara (coacaze,afine,zmeura,visine ,agrise)

Mod de preparare
Blat
Am pregatit o tava mare (40x30) pe care am pus hartie de copt
Cuptorul l-am preincalzit la 170 grade

Intr-un bol pentru mixer am pus ouale ,sarea si zaharul si cu ajutorul unui mixer le-am batut bine pana cand zaharul s-a topit.
Nuca macinata impreuna cu faina,cacao si  praful de copt le-am amestecat si le adaugam pe rand peste oua. Adaugam apa si omogenizam bine .

Compozitia o turnam in tava pregatita ,intindem pe toata suprafat tavii (va fi un strat subtire) si dam la cuptorul incins pentru 10-15  minute.

Cand este coapta scoatem tava ,lasam putin sa se tempereze si rulam blatul cu hartia de copt .
O lasam la racit .
De obicei blatul il rulez intr-un prosop umezit dar de aceasta data asa mi-a fost mai la indemana si mai rapid. Cand o sa-l desfacem trebuie sa avem grija sa nu il rupem cand scoatem hartia.

Umplutura
Ciocolata neagra taiata in bucati mici  impreuna cu cafeau solubila si cu 100 ml frisca le topim la foc mic, amestecand continuu. Cand ciocolata este topita luam de pe foc si o lasam la racit.
Restul de 300 ml frisca impreuna cu zaharul pudra o batem foarte bine cu un mixer pana cand se intareste.
Eu am folosit smantana pentru frisca neindulcita de la Dorna, dar se poate folosi si frisca vegetala. In cazul in care folositi frisca vegetala nu mai este nevoie de zahar pudra.
Cand ciocolata topita este foarte rece cu o lingura o adaugam peste frisca batuta si omogenizam pana cand obtinem o culoare uniforma.

Blatul il desfacem din hartia de copt,cu atentie sa nu se rupa. Intindem un strat de dulceata , nu foarte groasa. Punem jumatate din frisca si nivelam. 

Incepem sa rulam cu grija.

Deasupra vom intinde restul de frisca si ornam dupa cum ne place.








Comentarii