Aceasta minunata legume
de toamna nu este pe placul tuturor. Mie imi place sa o folosesc in mai multe
preparate. Am facut-o pane, am folosi-o in ciorbite sau ca si garnitura. Acum
am pregatit o salata calda cu bacon.
A fost gustoasa .
Ingrediente:
-500 gr varza de
bruxelles
-100 gr bacon
-50 gr unt
-30 ml apa
-rozmarin uscat
-sare
-piper
-pudra de gimbir
Mod de preparare
Varza se curata de
primele frunzulite si se taie cotorul.Se taie fiecare varza in 4.
Baconul il feliem, sa
nu fie foarte mic taiat dar nici mare. Grosimea unei felii sa fie cam de 1 cm
latime. Noi am avut fasii de bacon.
Intr-o tigaie punem
untul si baconul la calit .
Adaugam varza de bruxelles taiate in sferturi,
amestecam putin, adaugam apa si acoperim tigaie cu un capac.
Lasam sa fiarba
maxim 10 minute. Asezonam cu sare si piper, eu am pus si un varf de cutit de
pudra de ghimbir . Adaugam rrozamrinul si amestecam. Mai lasam 1-2 minute
tigaia pe foc , descoperita, si servim cald.
Merge perfect cu un sos
de iaurt cu usturoi .
Comentarii
Trimiteți un comentariu