Sunt atat de buni si
gustosi incat nu te mai poti opri.
Ingrediente pentru 3
portii:
-morcovi (5 bucati
medii )
-sucul de la 2
clementine (70 ml)
-50 grame unt 82%
grasime
-apa cat sa acopere
morcovii
-sare
-piper
Mod de preparare
Morcovii ii spalam in
apa rece, ii curatam de coaja si ii taiem pe lungime in jumate ,apoi fiecare
jumatate in jumate . In functie de cat
sunt de mari morcovii mai taiem sau nu. Ideea este sa aiba grosimea de 1,5 cm
grosime.
Se pun intr-o tigaie cu
capac. Peste ei stoarcem sucul de clementine (sau portocale), punem sare si
piper,untul taiat in cubulate si apa cat sa ii acopere.
Punem tigaia la foc mic sa firba. In primele 7
minute acoperit , apoi luam capacul si lasam pana cand scade apa. Testam
morcovii cu o furculita sa vedem daca sunt patrunsi. Pornim focul mai tare si
ii lasam sa se caramelizeze pe alocuri, ii intoarcem pe toate partile.
Deasupra putem presara
seminte de susan, fulgi de migdale,patrunjel tocat, ceapa verde,usturoi sau orice altceva va place.
Pofta buna.
Comentarii
Trimiteți un comentariu