Morcovi caramelizati




 Morcovii caramelizati cu sos de citrice si unt sunt o garniture excelenta langa mancarurile cu carne si sos sau fara.
Sunt atat de buni si gustosi incat nu te mai poti opri.

Ingrediente pentru 3 portii:
-morcovi (5 bucati medii )
-sucul de la 2 clementine (70 ml)
-50 grame unt 82% grasime
-apa cat sa acopere morcovii
-sare
-piper

Mod de preparare
Morcovii ii spalam in apa rece, ii curatam de coaja si ii taiem pe lungime in jumate ,apoi fiecare jumatate  in jumate . In functie de cat sunt de mari morcovii mai taiem sau nu. Ideea este sa aiba grosimea de 1,5 cm grosime.

Se pun intr-o tigaie cu capac. Peste ei stoarcem sucul de clementine (sau portocale), punem sare si piper,untul taiat in cubulate si apa cat sa ii acopere.

Punem  tigaia la foc mic sa firba. In primele 7 minute acoperit , apoi luam capacul si lasam pana cand scade apa. Testam morcovii cu o furculita sa vedem daca sunt patrunsi. Pornim focul mai tare si ii lasam sa se caramelizeze pe alocuri, ii intoarcem pe toate partile.
Deasupra putem presara seminte de susan, fulgi de migdale,patrunjel tocat, ceapa verde,usturoi  sau orice altceva va place.
Pofta buna. 



Comentarii