O reteta
pentru o dupa amiaza linistita.
Este o
reteta gustoasa dar nu foarte rapida. Gnochi,galuste de cartofi se pot servi
simpli cu smantana, parmezan sau un cascaval bun .
Ingrediente:
Gnochi
-500 gr
cartofi
-125-150
gr faina
-sare
-1/2
lingurita nucsoara macinata
Extra:
faina pentru masa
-250 gr
file de somon
-250 gr
fructe de mare amestec
-50 gr
unt
-200 ml
smantana
-150 ml vin
alb
-2 catei
usturoi
-sare
-piper
Mod de preparare
Pentru gnocchi
am folosit cartofi albi pe care i-am curatat ,i-am taiat bucati mici si i-am
fiert bine in apa cu sare.Dupa ce s-au fiert ii scurgem foarte bine , astfel
incat sa nu avem surplus de apa .
Cu
zdrobitorul de cartofi am facut un piure fin in care am adaugat sare,nucsoara
macinata (optional) si faina.
Initial am pus 125 gr dar am avut un aluat prea
moale asa ca am mai adaugat o lingura.
Am
framantat bine si am obtinut un aluat omogen.
Aluatul
l-am impartit in 4 parti egale. Din fiecare am format sul nu foarte gros dar
nici subtire pe masa infainata.
Apoi cu
un cutit am taiat bucatele cam de 1 cm. Daca aveti rabdare fiecare bucata se
poate roti pe o furculita ca sa avem striatii.
Intr-o
oala punem apa la fiert cu putina sare. Cand fierbe apa punem galustele de
cartofi (ghochi) in apa si ii lasam sa fiarba pana cand se ridica deasupra.
Cu o
strecuratoare ii luam intr-un vas.
Fructele de mare le-am decongelat si le-am spalat sub jet de apa rece. Somonul decongelat l-am taiat bucati potrivite.
Intr-o
tigaie mai inalta la pereti punem untul impreuna cu usturoiul pisat sa se
caleasca putin.
In tigaie
peste unt si usturoi adaugam fructele de mare, somonul si vinul . Lasam sa se
gateasca cateva minute si sa scada.
Potrivim
la gust cu sare, piper sau alte condimente dupa gust si adaugam smantana . Mai
este nevoie de un cloclot si gnocchi fierti in prealabil ii turnam in tigaie.
Amestecam usor de cateva ori astfel incat sa avem sos peste tot .
Servim
mancarea calda cu putin busuioc deasupra si parmezan .
Comentarii
Trimiteți un comentariu