Am vrut
ceva mai special,ceva ce nu am incercat pana acum.Eu folosesc broccoli destul
de des in bucatarie ,l-am pregatit in tot felul de combinatii dar chiftele este
prima data cand fac din el.
Am sperat
sa manance si Oana, sa ii placa dar nu. Trebuie sa ramanem la varianta de brocoli
ametit la aburi si stropit apoi cu ulei de masline si usturoi sau brocoli crud.
Noua ne-a
placut si cred ca ar fi interesante de gatit si in combinatie cu altceva .
Ingrediente:
-700 gr brocoli
-1 catel
usturoi
-3 oua
-200 gr
cascaval
-1
lingurita busuioc uscat
-1/2
lingurita pudra de ghimbir
-sare
-piper
-130 gr
pesmet
Extra
-50 gr
pesmet
-ulei
pentru prajit
Mod de preparare
Incepem
prin a desface brocolii in buchete, eu il tin pentru 10-15 minute in apa rece
cu bicarbonat dupa ce il desfac in bucati.
Buchetele
de broccoli le punem la fiert in putina apa cu sare pentru maxim 10 minute.
Strecuram
foarte bine si il lasam sa se raceasca si sa se scurga apa din el.
Pana cand
se raceste pregatim restul ingredientelor . Curatam usturoiul si il pasam iar cascavalul
il dam pe razatoare .
Ouale le
batem impreuna cu busuiocul, usturoiul, sare , piper si ghimbir intr-un castron.
Buchetelele
de brocoli fierte si racite le facem piure, nu am facut foarte un piure foarte
fin,l-am lasat mai cu bucati.
Amestecam
cu ouale batute cu condimente si cu pesmetul.
Daca nu
este scurs foarte bine s-ar putea sa mai trebuiasca sa adaugati pesmet, trebuie
sa aiba consistenta si sa putem forma din el chiftele.
Cu o
lingura luam din compozitie si formam chiftele , pe care le dam prin pesmet.
Cand
terminam cu toate punem intr-o tigaie pe foc potrivit ulei la incins. Am
folosit cam 0.5 litri de ulei,dar asta depinde de dimensiunea tigaii in care
urmeaza sa prajim chiftelele.
Prajim
chiftelele pana cand se rumenesc pe toate partile.
Se
servesc cu sos de iaurt, sos de rosii ,sos de sfecla rosie sau orice alt fel de
sos .
Comentarii
Trimiteți un comentariu