Acest
preparat seamana cu pizza dar are o forma de barcuta.
Se face
cu carne tocata in general, dar se poate face cu branza sau in varianta de
post. Una peste alta se pot face cu ce fel de umplutura doriti si va place.
Eu am
optat pentru o umplutura cu branza de capra,ardei si rosii precum si niste
seminte de dovleac. Le-am servit cu un sos de iaurt cu usturoi si ulei de
masline.
Se pot face cu ce umplutura doriti.
Ingrediente:
-400 gr
faina de secara + ovaz (in cantitati aproximativ egale)
-200 ml
apa
-1 plic
drojdie uscata
-2
linguri ulei masline
-sare (o
lingurita)
-1lingurita
ghimbir razuit
-1/2
lingurita curcuma (pentru culoare)
-putin
zahar (1/2 lingurita)
Umplutura
-300 gr
branza de capra usor sarata (se poate combinatie de cas cu telemea)
-rosii
-ardei
-ceapa
-1 ou
-sos de
rosii
Extra:
seminte de dovleac
Mod de preparare
Pregatim
aluatul astfel:
Drojdia
uscata o dizolvam in 50 ml apa calduta in care punem si zaharul.
Faina o
turnam intr-un bol si adaugam in ea ghimbirul razuit,curcuma(optional),uleiul
de masline,sare si drojdia dizolvata. Incepem sa framantam adaugand apa atat
cat cere aluatul. Trebuie sa avem un aluat ferm si nelipicios.
Lasam
aluatul sa se odihneasca la loc caldut,acoperit,pana cand isi dubleaza volumul.
Din acest
aluat formam pe masa unsa cu ulei barcute(intindem aluatul si strangem pe
margini).
Asezam
barcutele intr-o tava si le stropim cu ulei de masline si sos de rosii.
Branza o
zdrobim bine,gustam si o asezonam dupa gust.Adaugam oul si omogenizam.
Se poate
pune in ea si niste marar.
Umplem
barcutele cu branza si o nivelam.
Asezam deasupra felii de rosii, ardei,ceapa
(sau orice legume mai doriti:brocolii,varza kale etc) si presaram seminte de
dovleac.
Punem tava
in cuptorul incins la 180grade si coacem pana cand se rumenesc usor pe margini.
Servim cu
legume, sos de iaurt sau cu ce va place.
Comentarii
Trimiteți un comentariu