O ciorbica de miel delicioasa si perfecta pentru
zilele reci din aceasta saptamana.
Prin frigider mai
aveam o punguta cu carne de miel asa ca am dezghetat-o si am vazut ca
sunt multe oase . Ce sa fac altceva decat o ciorbica delicioasa.
Ingrediente
-0.5kg carne de miel cu os
-2 morcovi mai mici sau 1 mare
-1 radacina patrunjel
-1 felie de telina (cam 1 cm grosime)
-1 ceapa
-1 rosie tocata
-1/2 ardei rosu
-75 gr orez
-2 linguri ulei
-sare
-piper
-frunze de leustean
Mod
de preparare
Intr-o oala de 3 litri am pus apa rece si carnea. Am pus-o
la fiert cu putina sare si am spumit-o de mai multe ori.
Am oprit focul si am strecurat supa.
Cand am putut sa lucrez cu carnea am ales-o de oaseca
sa imi ramana in ciorba doar carne.
Am taiat bucatile mai mari de carne in unele mai mici
(cat o imbucatura) .
Lasam deoparte.
Legumele le spalam si curatam bine. Le razuim pe
razatoarea mica (exceptie rosia, ardeiul rosu si ceapa).
Intr-o oala am pus ulei si am calit ceapa taiata
marunt si morcovi,patrunjelul si telina razuite. Le-am calit cam 5 minute ca sa
isi lase dulceata.
Am adaugat supa in care am fiert carnea peste legume si
carnea.
Cand incepe sa fiarba am adaugat ardeiul rosu tocat
marunt si rosia decojita si taiata in cubulete.
Orezul l-am spalat si l-am adaugat si pe el in oala.
Carnea de miel nu mai trebuie sa fiarba mult , doar
atat cat sa mai ia din arome.
Asezonam cu sare si piper si cand este fiert orezul
oprim focul . Presaram deasupra frunzele de leustean tocat sau nu (mie imi
place sa le las intregi).
Se serveste calda acrita cu lamaie sau cu adaos de
smantana .
Comentarii
Trimiteți un comentariu