Treceți la conținutul principal

Printfriendly

Dulceata de caise

 Am avut cateva caise pe acasa care stateau sa se strice . In urma cu vreo luna si jumatate am comandat Green Sugar gelifiant pentru dulceturi rapide si sanatoase .


 

Ingrediente:
-1 kg caise
-170 gr Green Sugar gelifiant
-25 ml apa + 25 ml caisata / 50 ml apa
-zeama si coaja de la o portocala 

Mod de preparare

Caisele le-am spalat si le-am scos samburele , le-am lasat in jumatati pentru ca am vrut sa ramana fructele cat de cat intregi .Am razuit deasupra caoja portocalei si am stors sucul .
Am fost sigura ca vor ramane asa pentru ca timpul de fierbere este foarte scurt , doar 10 minute.

Intr-un vas am pus indulcitorul gelifiant , caisata si apa si am pus pe foc mic . Am amestecat pana s-a topit zaharul . Am adaugat fructele si le-am lasat sa fiarba 10 minute , amestecand din cand in cand.



Turnam dulceata in borcanele curatate foarte bine , punem capacul si asezam borcanul cu capacul in jos pentru 10-20 minute.

Le intoarcem si le lasam la racit .
Se pastreaza in camara si se consuma , dupa ce se desface , in cateva zile .


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cosulete cu dulceata de prune si nuca

O reteta pe care eu o ador , sunt usor de facut , se pastreaza foarte bine si sunt bune pentru orice eveniment. Colindatorii nostri le-au adorat . Din cantitatile date mi-au iesit 45 bucati .

Prajitura Betivul Izodor

O prajitura betiva rau de tot , gustul de rom si usor de alcool este cel care predomina in aceasta prajitura , dar este gustoasa si relative uspr de facut .Din pacate poze din timpul prepararii am doar de la blat si nuca macinata , s-a terminat bateria aparatului foto asa ca am renuntat . 

Feli londoneze

O prajitura foarte gustoasa cu aluat fraged , gem de caise si bezea cu nuca . Este o  prajitura perfecta pentru a fi luata la drum sau la un picnic.
Reteta o am de la o doamna nemtoaica din Timisoara , o doamna foarte draguta si foarte priceputa. Aceasta doamna care are o varsta foarte frumoasa face niste prajituri foarte aspectuoase si gustoase .