Va
place conopida si vreti o cina usoara , fara multe calorii ? Atunci aceasta
reteta este perfecta . Este usor de facut si foarte gustoasa .
Pentru
orice reusita in bucatarie trebuie sa folositi produse de calitate, asa ca de
fiecare data alegeti produse cat mai natural si cat mai aratoase .
Ingrediente:
-1
conopida
-1/2
lingurite seminete chimen
-sare
-1
lingura ulei
-1
ceapa rosie
-2
castraveti murati
-1
mana buna de frunze de spanac
-1
lingura capere
-zeama
de la o lamaie
-1
lingura ulei masline
-1
bucata piept curcan
-sare
-piper
Mod de preparare
Conopida
o desfacem in buchetele mici si o punem intr-o tava pe care am pus hartie de
copt.Asezam conopida in asa fel incat sa nu se suprapuna in mai multe straturi.
Semintele
de chimen le punem intr-un mojar impreuna cu sarea si le zdrobim .
Presaram
peste conopida
Stropim
conopida cu putin ulei si amestecam cu mana in ea, ca fiecare bucatica sa fie
putin unsa .
Acoperim
tava cu o folie de aluminiu si dam la cuptorul incins la 180 grade . Dupa 15 minute
luam folia si punem din nou tava la cuptor pentru inca 15 minute fara folie
pentru a se rumeni putin conopida. Timpul de coacere poate varia in functie de
cat de mari ati taiat conopida .
Carnea
de curcan o feliem ca si pentru snitele si o batem cu ciocanul de snitele .
Asezonam cu sare si piper si lasam deoparte putin . Eu am facut carnea de
grill, dar se poate face la cuptor sau chiar la tigaie in ulei .
Cand
conopida este facuta o lasam sa se raceasca putin.
Intr-un
castron de salata punem conopida , spanacul spalat si zvantat , ceapa rosie taiata , castravetii murati taiati si
caperele .
Peste ele stoarcem lamaia si stropim cu putin ulei de masline (cam o
lingura ).
Carnea
de curcan , deja facuta , o taiem in fasii si o punem si pe ea in salata .
Pofta
buna la salata.
Comentarii
Trimiteți un comentariu