Salata de conopida cu carne de curcan

Va place conopida si vreti o cina usoara , fara multe calorii ? Atunci aceasta reteta este perfecta . Este usor de facut si foarte gustoasa .
Pentru orice reusita in bucatarie trebuie sa folositi produse de calitate, asa ca de fiecare data alegeti produse cat mai natural si cat mai aratoase .


Ingrediente:
-1 conopida
-1/2 lingurite seminete chimen
-sare
-1 lingura ulei

-1 ceapa rosie
-2 castraveti murati
-1 mana buna de frunze de spanac
-1 lingura capere
-zeama de la o lamaie
-1 lingura ulei masline

-1 bucata piept curcan
-sare
-piper

Mod de preparare

Conopida o desfacem in buchetele mici si o punem intr-o tava pe care am pus hartie de copt.Asezam conopida in asa fel incat sa nu se suprapuna in mai multe straturi.
Semintele de chimen le punem intr-un mojar impreuna cu sarea si le zdrobim .
Presaram peste conopida
Stropim conopida cu putin ulei si amestecam cu mana in ea, ca fiecare bucatica sa fie putin unsa .

Acoperim tava cu o folie de aluminiu si dam la cuptorul incins la 180 grade . Dupa 15 minute luam folia si punem din nou tava la cuptor pentru inca 15 minute fara folie pentru a se rumeni putin conopida. Timpul de coacere poate varia in functie de cat de mari ati taiat conopida .

Carnea de curcan o feliem ca si pentru snitele si o batem cu ciocanul de snitele . Asezonam cu sare si piper si lasam deoparte putin . Eu am facut carnea de grill, dar se poate face la cuptor sau chiar la tigaie in ulei .

Cand conopida este facuta o lasam sa se raceasca putin.
Intr-un castron de salata punem conopida , spanacul spalat si zvantat , ceapa  rosie taiata , castravetii murati taiati si caperele . 


Peste ele stoarcem lamaia si stropim cu putin ulei de masline (cam o lingura ).
Carnea de curcan , deja facuta , o taiem in fasii si o punem si pe ea in salata .
Pofta buna la salata.




Comentarii