Parada lunii decembrie Mistery Box


Luna decembrie s-a terminat , am intrat intr-un nou an care speram sa fie mai bun decat cel care s-a incheiat.Va doresc un an nou cu evenimente fericite , sanatate si toate dorintele sa devina realitate .



In aceasta luna am avut placerea sa fiu gazda provocarii Mistery Box ,iar vedeta luni a fost clementina.
Despre aceasta provocare am mai scris , am mai vorbit dar va reamintesc ca initiatoarea acestei provocari este Cerasela Badr El-Din cu al ei blog Bunatati de prin lume adunate.

Regulamentul provocarii:
“Cutia noastra virtuala va contine un numar de 7 pana la 10 ingrediente precum si un ingredient vedeta care va stralucii in preparatul vostru, ingrediente cu care voi va trebui sa faceti o reteta sau mai multe in functie de imaginatia voastra. ... Preparatele nu trebuie sa contina alte ingrediente in afara de cele propuse de gazda, singurele acceptate fiind apa, orice tip de grasime vegetala sau animala, zahar, miere sau alti indulcitori, faina, amidon, sare, condimente (aici fiind incluse si condimentele lichide de exemplu: soia sos, worcestershire sos, teriaki sos etc. dar si toate tipurile de otet, mustar, ketchup, maioneza), verdeturi (patrunjel, marar, coriandru, cimbru, etc.) pastai de vanilie, arome pentru prajituri si alti aditivi alimentari (zahar vanilat si aromatizat, gelatina, conservanti, coloranti), agenti de crestere pentru aluaturi (bicarbonat de sodiu, bicarbonat de amoniu, praf de copt si drojdie).
Orice persoana care vrea sa participe trebuie sa faca o reteta cu ingredientele respective (le puteti folosi pe toate sau doar o parte din ele, singurul ingredient care trebuie sa apara obligatoriu in reteta este ingredientul vedeta), sa o posteze pe blogul personal cu link catre aceast post, ca sa promovam aceasta provocare si link catre blogul care a lansat provocarea lunii respective si care va gazduii parada cu retetele participante.
Daca nu aveti blog sunteti bineveniti, doar ca pe langa poza cu preparatul final va trebui sa trimiteti si reteta precum si numele dvs…”

Cu aceastea fiind zise sa facem lista de ingrediente pentru luna Decembrie :
-carne
-salata/valeriana/spanac si alte verdeturi
-legume prospete: rosii , castraveti, ardei
-oua
-quinoa
-ciocolata
-nuci /migdale/caju/alune/arahide
-cartofi
-vin 
-branzeturi

Vedeta : CLEMENTINA

Multumesc tuturor fetelor pentru participare si predau stafeta Cristinei care ne va aduce lista si vedeta lunii ianuarie pe blogul sau http://retete.panacris.ro/
Si acum sa incepem parada  cu o doamna tare draga mie D-na Lubita care a venit in aceasta luna cu doua retete :  Vin fiert aromat si Inteligenta cu clementine, o reteta care cred ca a fost foarte buna , e de incercat . 


Urmatoarea doamna care a spus prezent este Maria care a venit cu un tort minunat plin de arome Tort cu vin si clementine . Pe mine acest tort m-a cucerit , daca o sa cititi reteta o sa vi se para wow, are blaturi cu vin si o crema de branza cu gem de clementine :x.

Laura a venit cu o reteta delicioasa de briose pe al saul blog My kitchen, o reteta de briose pentru a incanta gusturile oricarui pofticios . 

Cristina care va fi si gazda lunii ianuarie a venit cu doua retete de salata delicioase care ,cred eu, ca au fost devorate de zmeisori ei chiar daca au certat-o . Multumesc Cristina ca ai aceptat sa fi gazda lunii si ca ai spus prezent provocarii lunii decembrie . 
Si acum Salata cu clementine , rodii ,avocado si ciocolata cu o prezentare minunata in coaja de avocado :X



Simona cea draguta ne-a adus si ea un tort care arata intr-un mare fel si nu ma indoiesc ca a fost minunat Tort cu clementine si migdale. Multumesc Simona.

Multumesc fetelor . Eu am pregatit dous retete pentru aceasta provocare , aceste retete sunt : Biscuiti cu fructe uscate si clementine si Salata cu carne si clementine 



Comentarii

  1. O parada frumoasa si aromata! Bravo! :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte faina parada!! Plina de culori si arome. Sa ma ierti ca nu am ajuns, am avut doua tentative de retete. Nu am ajuns la nici una dintre ele cu poze finale. Intr-un final am reusit sa prind o reteta ca de sfarsit de an, sper sa apuc sa scriu reteta azi sau maine si sper sa ma primesti cu ea. Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Simona, cand apuci sa scrii reteta o adaugam si pe ea la parada

      Ștergere
  3. Felicitări, Anca! Având în vedere perioada aglomerată în care ai fost gazdă, ai reușit să aduni o paradă grozavă. Sper să rămâi aproape de Provocare și-n anul ce-o-nceput.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Maria, in limita timpului disponibil voi fi aproape de provocare si anul acesta .

      Ștergere
  4. Va felicit din inima fetelor si va doresc un An nou fericit!

    RăspundețiȘtergere
  5. Minunata provocare, frumoasa parada. Cu greu am ajuns si eu ca deobicei, pe ultiima suta de metri :D Am tot avut preparate, dar ca și Simona, pana sa obtin o poza faina de prezentare, preparatele s-au evaporat ;) Noroc cu cele doua salate ;) care, le-am preparat ad-hoc pe repde înainte ;) Multumesc Anca, pentru invitatia de a fi gazda acesat luna ;) Promot ca nu o sa va chinui foarte tare ;) :-*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cristina multumesc pentru cele doua salate minunate pe care le-ai adus. M-am gandit la tine pentru luna ianuarie de ceva vreme si am sperat sa accepti.

      Ștergere
  6. Felicitari Anca pentru aceasta parada,multumin noi pentru gazduire si la multi ani fericiti in noul an!!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu