Chec cu visine


Azi va propun o reteta de chec foarte buna pe care o puteti pregati cu orice fel de fructe. Imi place acest chec pentru ca iese foarte pufos dar cu o consistenta usor umeda .
Ingredientele sunt masurate cu cana , o cana de 250 ml . Este important ca toate ingredientele sa le masurati cu aceiasi cana .



Ingrediente:
-4 oua
-1 cana de zahar
-4 linguri de apa
-4 linguri de ulei
-1 cana de faina
-1/2 cana stafide
-1/2 cana visine
-1 lingura cacao
-1 praf de copt

Mod de preparare

Incepem prin a face un sirop de zahar din 4 linguri de apa si o cana de zahar . Punem ingredientele intr-un ibric si topim pe foc mic zaharul pana obtinem un sirop dens.
Lasam sa se raceasca .
Separam albusurile de galbenusuri
Galbenusurile le batem cu o furculita si incorporam in ele , rand pe rand, cate o lingura de ulei.

Albusurile le batem spuma tare cu putina sare . Cand albusurile sunt batute bine  adaugam in fir siropul de zahar.
Apoi adaugam galbenusurile,praful de copt si faina in ploaie . Omogenizam usor .
Intr-o tava de chec pe care am pus hartie de copt turnam ¾ din compozitie . Presaram deasupra stafidele si visinele (eu am folosit visine congelate , dar se pot folosi visine din compot sau proaspete sau orice alt fel de fructe).

In compozitia ramasa punem cacao si omogenizam . Pe mijlocul tavii de chec turnam compozitia cu cacao si cu o scobitoare impungem usor .
Dam tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 25-30 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
 Din aceasta compozitie iese un chec inalt (cam 8 cm inaltime ) intr-o tava de 25 cm lungime 






Comentarii

  1. Simplu si tare dragut.
    P.S. E o mica greseala,zaharul apare de doua ori(si in locul fainii).;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc de atentionare , ma bucur ca va place si va mai astept

      Ștergere

Trimiteți un comentariu