Salata cu carne si clementine


O salata perfecta pentru a fi servita la o cina sau pusa in cosulete din aluat de placinta sau din cascaval pe mesele cu pretentii.
In aceasta luna sunt gazda frumoasei provocari Cutia Misterelor iar vedeta lunii este clementina .



Dupa cum am mai povestit aceasta frumoasa provocare a fost initiata de Cerasela cu al sau blog Bunatati de prin lume adunate si are un regulament “Cutia noastra virtuala va contine un numar de 7 pana la 10 ingrediente precum si un ingredient vedeta care va stralucii in preparatul vostru, ingrediente cu care voi va trebui sa faceti o reteta sau mai multe in functie de imaginatia voastra. ... Preparatele nu trebuie sa contina alte ingrediente in afara de cele propuse de gazda, singurele acceptate fiind apa, orice tip de grasime vegetala sau animala, zahar, miere sau alti indulcitori, faina, amidon, sare, condimente (aici fiind incluse si condimentele lichide de exemplu: soia sos, worcestershire sos, teriaki sos etc. dar si toate tipurile de otet, mustar, ketchup, maioneza), verdeturi (patrunjel, marar, coriandru, cimbru, etc.) pastai de vanilie, arome pentru prajituri si alti aditivi alimentari (zahar vanilat si aromatizat, gelatina, conservanti, coloranti), agenti de crestere pentru aluaturi (bicarbonat de sodiu, bicarbonat de amoniu, praf de copt si drojdie).
Orice persoana care vrea sa participe trebuie sa faca o reteta cu ingredientele respective (le puteti folosi pe toate sau doar o parte din ele, singurul ingredient care trebuie sa apara obligatoriu in reteta este ingredientul vedeta), sa o posteze pe blogul personal cu link catre aceast post, ca sa promovam aceasta provocare si link catre blogul care a lansat provocarea lunii respective si care va gazduii parada cu retetele participante.
Daca nu aveti blog sunteti bineveniti, doar ca pe langa poza cu preparatul final va trebui sa trimiteti si reteta precum si numele dvs…”
In aceasta luna vedeta este CLEMENTINA iar lista cu restul ingredientelor este :
 -carne
-salata/valeriana/spanac si alte verdeturi
-legume prospete: rosii , castraveti, ardei
-oua
-quinoa
-ciocolata
-nuci /migdale/caju/alune/arahide
-cartofi
-vin 
-branzeturi


Ingrediente:
-250 salata amestec
-2 rosii
-1/2 castravete Fabio
-200 gr carne pui /porc
-50 ml vin
-1 lingurita miere
-3 clementine
-1 lingurita sos de soia
-sare
-piper
- 1 lingura ulei
-1 lingura ulei masline

Mod de preparare

Carnea o taiem in cubulete mici ( 1cm/0,5) si o condimentam cu sare ,piper si sos de soia.

Punem pe foc la incins un wok, sau daca nu aveti wok o tigaie . Adaugam in ea o lingura de ulei si carnea . Lasam carnea sa se faca bine , stoarcem direct peste ea o clementina si turnam vinul.

Mai lasam pe foc cam 10 minute si oprim focul si punem lingurita de miere . amestecam bine si lasam deoparte.

Salata o spalam si o asezam intr-un bol. Rosiile si castravetii ii taiem bucati , la fel si cele doua clementine ramase .

Carnea care s-a racit putin o asezam peste salata cu sos cu tot. Adaugam rosiile si castravetii si amestecam usor. Deasupra turnam o lingura de ulei de masline si daca vreti sa fie acrisoara atunci adaugati putin otet de vin sau de mere .
Deasupra se pot presara cateva masline , pentru aspect .





Comentarii

Trimiteți un comentariu