Salata calda cu dovleac



Pot sa spun ca a fost foarte buna si cu siguranta o sa o repet , poate fara bacon  si eventual cu putina ceapa verde .
Aceasta reteta am facut-o si ca un raspuns la Provocarea Cutia Misterelor din aceasta luna. Este gazduita de Monica cu al ei blog Monya's si ingredientul vedeta este dovleacul .
Initiatoarea acestei provocari este Cerasela Badr El-Din cu al ei blog Bunatati de prin lume adunate.



Ingrediente
-300 gr dovleac copt
-50 gr bacon
-3 catei usturoi
-50 gr branza cu mucegai
-1 cana cu quinoa fiarta
-sare
-piper
-2 linguri ulei masline

Mod de preparare
Am copt dovleacul taiat bucati mari si l-am lasat la racit .
Cand a fost rece l-a taiat cubulete .

Baconul il prajim intr-o tigaie pana cand se rumeneste frumos si lasa grasimea , il luam deoparte pe un servetel absorbant.

Usturoil l-am taiat in rondele subtiri si l-am prajit in grasimea de la bacon pana cand s-a colorat putin , obtinand astfel niste chipsuri de usturoi. Daca nu va place usturoiul se poate foarte bine renunta la el.
Am scos usturoiul din tigaie si l-am pus deoparte.
In tigaie punem dovleacul si il lasam sa se incalzeasca si sa absoarba grasimea lasata de bacon , aromata acum cu usturoiul .

Adaugam quinoa fiarta (1 parte quinoa si 3 parti de apa , se fierbe 10 minute si se mai lasa 10 ), asezonam cu sare si piper , adaugam uleiul de masline , si baconul .
Amestecam cu grija sa nu se rupa bucatile de dovleac .
Servim din boluri , cu branza cu mugegai presarata deasupra si fulgi de usturoi (la alegere )



Comentarii

Trimiteți un comentariu