Treceți la conținutul principal

Printfriendly

Pulpe de pui cu castane


O bunatate de mancare pe care trebuie sa o incercati in aceasta perioada . Este o reteta mai deosebita dar foarte gustoasa.
Castenele sunt acum perfecte pentru a fi incercate in diverse combinatii , iar asta este una din ele . Eu as vrea sa incerc si supa crema de castane , castanet confiate si o rulada de carne cu castane .
Din castane se face si faina,iar aceasta este folosita apoi pentru a pregati paine si alte bunatati coapte .
Intr-o zi sigur o sa cumpar sa incerc o prajitura cu faina de castane ,dar deocamdata ma opresc  la a scrie aceasta reteta .



Ingrediente:
-6 pulpe de pui inferioare (ciocanele )
-1 ceapa mare
-1 rosie
-1 ardei galben
-150 gr castane coapte si decojite
-sos de soia
-pudra ghimbir
-piper
-2 linguri ulei
-100 ml vin alb dulce

Mod de preparare
Carnea am spalat-o in  apa rece si am curatat-o bine . Intr-un castron am pus 2 lingurite sos de soia , putina pudra de ghimbir  si putin piper proaspat rasnit . Le-am amestecat si am pus pulpele. Le-am amestecat bine astfel incat sa fie sos pe fiecare pulpa , pe toata suprafata .
Le-am lasat deoparte

Intr-o tigaie pe foc mic am pus 2 linguri ulei si ceapa taiata ,am lasat la calit 2 minute .

 Am adaugat ardeiul taiat cubulete si pulpele de pui . Lasam la foc mic pentru 5 minute , dupa care am adaugat vinul alb .

Acoperim cu un capac si in ultimele 10 minute de gatire am adaugat castanele coapte , decojite si taiate si rosia taiata cuburi .
Am mai lasat la foc pentru 10 minute .
Serviti cu piure de cartofi .

Castanele le-am copt cu o seara inainte . Inainte sa le pun in tava le-am spalat bine si apoi s-au odihnit cam o jumate de ora in apa ,la inmuiat , am schimbat apa si le-am, mai lasat sa mai stea cam 10 minute . Direct din apa le-am luat si le-am crestat cu un cutit bine ascutit si su grija sa nu ma tai. Le-am asezat in tava si apoi tava am pus-o in cuptorul incins la 200 grade pentru 30 minute . In acest timp le-am mai scuturat din cand in cand . Pentru mine castanele coapte sunt un deliciu si nu ma satur de ele . Stau cu castronul  cu castane coapte in brate , desfac si mananc .



























Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cosulete cu dulceata de prune si nuca

O reteta pe care eu o ador , sunt usor de facut , se pastreaza foarte bine si sunt bune pentru orice eveniment. Colindatorii nostri le-au adorat . Din cantitatile date mi-au iesit 45 bucati .

Prajitura Betivul Izodor

O prajitura betiva rau de tot , gustul de rom si usor de alcool este cel care predomina in aceasta prajitura , dar este gustoasa si relative uspr de facut .Din pacate poze din timpul prepararii am doar de la blat si nuca macinata , s-a terminat bateria aparatului foto asa ca am renuntat . 

Feli londoneze

O prajitura foarte gustoasa cu aluat fraged , gem de caise si bezea cu nuca . Este o  prajitura perfecta pentru a fi luata la drum sau la un picnic.
Reteta o am de la o doamna nemtoaica din Timisoara , o doamna foarte draguta si foarte priceputa. Aceasta doamna care are o varsta foarte frumoasa face niste prajituri foarte aspectuoase si gustoase .