Treceți la conținutul principal

Printfriendly

Rulada raw vegana cu nuci

Un preparat raw vegan perfect pentru zilele calduroase de vara in care nu avem chef sa pornim cuptorul. Este un preparat fara zahar, fara lapte si cel mai important fara foc , un preparat delicious cu putine calorii.
Am decis sa prepar acest desert pentru oaspetii mei care sunt vegani . Pe langa acest desert am pregatit si ardei umpluti cu linte si legume, un gratin de conopida cu sos de conopida , chiftelute din dovlecel cu quinoa si o salata de vinete cu tofu si ardei copt. O parte din aceste preparare o sa le aduc pe blog .



Ingrediente:
Blat:
-300 gr tarate
-200 gr curmale fara samburi hidratate
-2 linguri unt de cacao lichefiat
-1 lingura miere
-1/2 lingurita scortisoara
Pt umplutura :
-200 gr nuci hidratate
-2 linguri  miere
-1 lingura cacao /pudra roscove
-40 gr stafide
-1/2 lingurita scortisoara
-1 lingura unt de cacao lichefiat

Mod de preparare
Punem in apa curmalele si nucile , in doua castroane separate si le lasam cel putin 2 ore .
In vasul unui mixer punem ingredientele pentru blat : taratele, curmalele hidratate mierea, scortisoara, untul de cacao lichid  si mixam pana obtinem o compozitie omogena su umeda.
Untul de cacao cand il cumparati este in stare solida , eu il pun cu borcanul  intr-un vas cu apa pe foc si il lasa sa se faca lichid .


Luam o folie de aluminiu si intindem pe ea , cu mana, aluatul din tarate .

 Lasam deoparte.
In vasul blenderului punem nucile hidratate , scurse bine de apa , mierea, stafidele,cacao/pudra de roscove, scortisoara si untul de cacao si mixam pana cand avem o compozitie fina . 


Din cand in cand trebuie sa opriti robotul si sa luati de pe marginile vasului compozitia .
Intindem crema peste blatul de tarate , 

rulam cu grija si punem la frigider pentru 4-5 ore sau la congelator pentru 1- 2 ore.
Feliem cu un cutit bine ascutit si servim .



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cosulete cu dulceata de prune si nuca

O reteta pe care eu o ador , sunt usor de facut , se pastreaza foarte bine si sunt bune pentru orice eveniment. Colindatorii nostri le-au adorat . Din cantitatile date mi-au iesit 45 bucati .

Prajitura Betivul Izodor

O prajitura betiva rau de tot , gustul de rom si usor de alcool este cel care predomina in aceasta prajitura , dar este gustoasa si relative uspr de facut .Din pacate poze din timpul prepararii am doar de la blat si nuca macinata , s-a terminat bateria aparatului foto asa ca am renuntat . 

Feli londoneze

O prajitura foarte gustoasa cu aluat fraged , gem de caise si bezea cu nuca . Este o  prajitura perfecta pentru a fi luata la drum sau la un picnic.
Reteta o am de la o doamna nemtoaica din Timisoara , o doamna foarte draguta si foarte priceputa. Aceasta doamna care are o varsta foarte frumoasa face niste prajituri foarte aspectuoase si gustoase .