Tort cu ciocolata si mascarpone


 Un tortulet simplu, insiropat bine cu putina visinata diluata si umplu cu ciocolata si mascarpone.


Ingrediente:
Blat:
-8 oua
-2 linguri apa
-9 linguri de zahar
-7 linguri faina
-3 linguri cacao
-praf de sare
-coaja razuita de la o lamaie bio
-1 plic praf de copt
-cateva picaturi esenta de rom
Mouse de ciocolata:
-500 ml frisca lichida
-300 gr ciocolata neagra
-praf de sare
Crema de mascarpone     
-200 gr mascarpone
-200 ml frisca lichida
-3 -4 linguri zahar
Pt insiropat
-50 ml visinata
-1 lingurita miere (sau zahar)
-50 ml apa

Mod de preparare
Incepem prin a pregati mousul de ciocolata deoarece trebuie sa-l punem la frigider sa se raceasca bine inainte de a-l bate . Intr-o cratita punem la incalzit frisca impreuna cu putina sare (cat iei intre degete). Ciocolata rupta bucati o punem in frisca calduta si amestecam pana se topeste bine .

Lasam sa se racoreasca si punem la frigider . Inainte de a bate mousul trebuie sa fie frisca cu ciocolata bine racita .
Cand este rece bine il batem pana cand se intareste.


Blat :
Pregatim o tava rotunda cu diametru de 20 cm . O tapetam cu hartie de copt. Eu de obicei folosesc tava cu inel detasabil pentru a scoate mai usor blatul din ea.
Separam albusurile de galbenus.
Galbenusurile le amestecam cu o furculita si le lasam deoparte .
Albusurile le batem spuma tare impreuna cu putina sare , esenta de rom (aceasta va ajuta ca albusurile sa se bata mai bine ) si zaharul .Trebuie sa obtinem o spuma ferma .
Adaugam coaja razuita de lamaie , cacao,galbenusurile si  faina amestecata cu praful de copt .Omogenizam si turnam in forma deja pregatita.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20-25 minute sau pana cand trece testul scobitorii.
Blatul dupa ce este copt il vom lasa la racit , de preferinta pana a doua zi pentru a-l putea taia mai usor.
Blatul il impartim in 3 parti egale.
Crema de mascarpone :
Frisca lichida impreuna cu mascarponele si zaharul le batem bine pana cand se intareste .
Pentru insiropat amestecam apa cu visinata si cu mierea .
Asamblare:
Pe un platou asezam prima foaie de blat si insiropam cu o treime din sirop .
Punem deasupra ¾ din mousul de ciocolata si nivelam .


Asezam a doua bucata de blat si insiropam din nou . Punem ¾ din crema cu mascarpone si nivelam .
Asezam ultima parte de blat, insiropam si decoram cu cremele ramase.
Dam la rece si servim cu cei dragi .






Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Prajitura Betivul Izodor

Feli londoneze