Prajitura cu piure de castane si jeleu de visine



O prajitura cu o multitudine de arome si texturi. O prajitura care va impresiona prin aspect si gust.



Ingrediente:
Blat:
-6 oua
-4 linguri apa
-6 linguri zahar
-4 linguri faina
-5 linguri nuca macinata
-1 plic praf de copt
-un praf sare
Crema:
-200 gr piure castane
-150 ml frisca lichida
-150 gr visine fara samburi
Jeleu:
-400 gr visine fara sambure
-4 linguri zahar
-10 gr gelatina

Mod de preparare
Blat
Am folosit o tava de 25x30 cm pe care am pus hartie de copt.
Ouale le separam . abusurile le punem intr-un bol inalt in care le putem bate , iar galbenusurile in unul mic.
Peste galbenusuri punem apa si cu o furculita le batem usor.
Albusurile le batem spuma tare impreuna cu zaharul ( daca va plac prajiturile foarte dulci puneti 9-10 linguri de zahar ) si putina sare.
Adaugam galbenusurile si faina amestecata in prealabil cu nuca macinata si praful de copt.
Turnam compozitia in tava si punem in cuptorul incins la 180 grade pentru 25 minute sau pana trece testul scobitorii.
Crema :
Piureul de castane  (eu am folosit congelat ) il batem impreuna cu frisca si cu visinele pana cand se face o crema ferma si omogena , usor acrisoara. Deoarece piureul de castane si frisca sunt dulci nu am mai adaugat zahar.

Lasam deoparte pana cand se coace si raceste blatul .
Cand este blatul rece il scoatem din tava si luam hartia de copt de pe el .
Jeleul :
In tava in care am copt blatul punem o folie alimentara care sa acopere tot inclusive peretii.

Visinele fara sambure le punem pe foc mic impreuna cu zaharul  si lasam pana cand se to[peste zaharul si visinele lasa sucul , dar raman intregi. 















Comentarii

Trimiteți un comentariu