Pizza vegetariana cu pesto

Imi place sa incerc tot felul de combinatii care mai de care , asta a fost una foarte faina asa ca va aduc reteta



Ingrediente
-300 gr faina integrala
-5 gr drojdie uscata
-200 ml apa calduta
-1/2 lingurita zahar
-1 lingura ulei masline
-sare
-un dovlecel mic
-o vanata mica
-100 ml ketchup de casa
-jumate ardei rosu
-100 gr tofu
-un fir ceapa verde

Mod de preparare
Aluatul:
Drojdia o dizolvam in 100 ml apa calduta impreuna cu zaharul si o lingura de faina . Lasam deoparte pana se umfla putin.
Intr-un castron punem faina si sarea ,iar in mijlocul ei turnam drojdia ,uleiul de masline si  apa(apa nu o punem pe toata o data , poate nu avem nevoie de chiar de toata ; cantitatea de apa depinde de calitatea si umiditatea fainii).
Framantam bine pana avem un aluat elastic care se desprinde de maini.
Lasam o jumate de ora aluatul la loc caldut acoperit cu un prosop ca sa creasca .
Intindem aluatul pe masa unsa cu ulei si il asezam in tava de pizza, sau orice alt fel de tava.
Umplutura:

Dovlecelul si vanata le teiem rondele si le asezonam cu sare , le lasam sa stea 10 minute sa lase apa . Le punem pe un gril pana se rumensc usor, nu avem nevoie de ulei , si lasam sa se raceasca.
Peste aluat punem un strat de ketchup de casa (poate fi inlocuit cu sos de rosii sau pasta de rosii ) si 2 linguri de pesto. Intindem bine pe toata suprafata blatului.

Asezam peste dovlecelul si vanata , ceapa taiata rondele si ardeiul rosu taiat felii. Peste ele maruntim cu mana tofu .

Deasupra am mai pus cu lingurita putin ketchup , din loc in loc.
Dam totul la cuptorul preincalzit la 180 grade si lasam sa se coaca (aproximativ 1015 minute)
Am folosit o tava de tarta cu diametru 24 cm .





Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Prajitura Betivul Izodor

Feli londoneze