Tortulet aromat cu cirese si ricotta

 Luna aceasta Cutia Misterelor a venit cu ciresele vedete . Propunerea a venit de la Rocsi cu al sau blog :Rocsi in bucatarie
Dupa cum deja stiti aceasta frumoasa provocare a fost initiata de Cerasela cu blogul ei minunat.




Blat
-6 oua
-5 linguri zahar
-6 linguri faina
-coaja de la o lamaie
-1 cm ghimbir razuit
-1/2 praf de copt
-praf de sare
Umplutura:
-200 gr mascarpone
-200 gr ricotta
-4 linguri zahar pudra
-fructe
-frunze lamaita


Mod de preparare
Separam galbenusul de albus.
Albusurile le batem spuma tare impreuna cu zaharul si un praf de sare.
Adaugam galbenusurile, ghimbirul ,coaja de lamaie si omogenizam bine .
Cele 6 linguri de faina  le amestecam cu praful de copt si incorporam .
Eu am forme de tort de dimensiune mica (10 cm diametru).
Am impartit aluatul in forme si am pus la copt in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 15 minute (facem testul scobitorii)

Lasam la racit .
Pana se racesc blaturile facem crema .
Mascarponele impreuna cu ricotta le amestecam cu zaharul pudra si cu frunzele de lamaita tocate marunt.
Cu un pos sau pompa de ornat punem umplutura pe blat , iar deasupra asezam fructe de sezon : cirese, coacaze, zmeura.

Putem sa punem blat peste blat sau le putem lasa sub forma de tarte individuale .
Dam la rece si servim cu drag .



Comentarii