Conopida gratinata cu sos de brocoli

Daca va plac mancarurile usoare si delicioase , si daca va plac legumele din familia cruciferelor aceasta este o reteta foarte buna .
Brocoli este legume din familia cruciferelor care ofera cele mai multe beneficii organizmului uman . Desi unii il iubesc (eu si fetita mea),iar altii il urasc el ramana reprezentantul de frunte al familiei din care mai fac parte conopida, napii, guliile , varza etc . Familia cruciferelor numara peste 3700 de specii .



Reteta se poate prepara cu smantana grasa si cascaval , sau cu carne dar eu am optat pentru o smantana vegetala iar deasupra am razuit putin parmezan .

Ingrediente:
-1 brocolii (aprox 500 gr)
-1 conopida (aprox 500-700gr)
-1 cubulet unt (15 gr)
-50 gr parmezan
-200 ml smantana vegetala
-sare
-piper
-1 lingurita seminte chimen macinate
-frunze proaspete de brocoli si patrunjel .

Mod de preparare
Desfacem in buchetele conopida si brocolii si le punem in doua vase separate in apa rece cu bicarbonat ( la un vas cu apa de 3 litri pun 1 lingurita de bicarbonate de sodiu) .
Pe foc punem in doua vase apa la fiert . Cand fierbe apa punem sare. Intr-un vas punem conopida in celalalt brocoli .
Brocolii trebuie lasat sa fiarba putin , cam 3 minute ii ajunge si  strecuram .
Conopida o lasam la fiert pana se inmoaie usor ,o scurgem de apa .
Intr-un vas de yena am asezat conopida , iar peste ea am pus bucatele de unt .Acesta in timpul gatirii la cuptor se va topi si va intra printre conopida.
 Brocolii il facem pasta impreuna cu smantana vegetala si semintele de chimen cu ajutorul unui blender . Asezam cu sare si piper si turnam peste conopida .



Punem vasul in cuptorul incins la 180 grade si lasam cam 15 minute . Dupa cele 15 minute punem deasupra parmezanul razuit si mai dam la cuptor inca 10 minute.
Presaram deasupra patrunjel verde si busuioc si servim cu drag .


Comentarii

Trimiteți un comentariu