Rulada cu caramel mentolat si nuca





O rulada plina de crema gustoasa si bucati crocante de nuca usor prajita. Imi place caramelul si am zis sa incerc sa ii dau aroma , am incercat menta proaspata culeasa din gradina . Am pus doar cateva firicele dar aroma ei s-a simtit bine, atat cat trebuie .

Ingrediente :
Pt Blat:
-5 oua
-4 linguri apa
-50 ml ulei
-9 linguri faina
-2 linguri cacao
-praf de sare
-1/2 lingurita praf de copt
Pt crema:
-200 gr zahar
-300 ml frisca
-menta tocata (o lingura)
-150 gr nuci taiate grosier si prajite

Mod de preparare
Blat :
O tava mare, de 30x35 a fost a mea, am acoperit-o cu foaie de copt cerata .
Intr-un castron spargem ouale si le batem bine cu zaharul si praful de sare pana isi schimba culoarea si zaharul se topeste in totalitate .
Faina o amestecam cu praful de copt si cacao .
Adaugam la oua lingurile de apa , o parte din faina si jumate din ulei . Omogenizam ,apoi adaugam restul ingredientelor si omogenizam bine .
Turnam compozitia in tava avand grija sa nivelam bine .
Dam tava in cuptorul incins la 180 grade pentru 15-20 minute .
Cand este copt blatul il scoatem din cuptor si cat e cald il rasturnam pe un prosop umezit usor. Rulam cu atentie sa nu se rupa si lasam sa se raceasca in prosop.
Crema :
Zaharul il punem pe foc mic intr-o craticioara si il caramelizam , dar atentie mare sa nu il ardeti pentru ca va fi amar . Cand devine maroniu adaugam 200 ml frisca . Acum trebuie mare grija sa nu va ardeti . Amestecam si lasam pe foc sa fiarba pana cand se face ca si o smantana grasa , smantana de casa . Adaugam menta si lasam sa se raceasca la temperature camerei.
Frisca ramasa o batem tare ,iar cand caramelul este rece (dar nu intarit de tot) il adaugam in frisca .Omogenizam bine si vom avea o crema maronie ,pufoasa .
Adaugam in crema si 100 gr nuci .
Desfacem blatul din prosop si il umplem uniform cu ¾ din crema . Rulam usor atat cat ne permite umplutura . Eu am avut multa umplutura , dupa cum vedeti,asa ca am reusit doar sa unesc partile laterale ale blatului .
Deasupra am pus crema ramasa si am presarat bucati de nuci ,.
Dam la frigider si cand este rece se poate servi J
Pofta mare .






Comentarii

Trimiteți un comentariu