Paste cu pui si brocoli la cuptor







 Saptamanal trebuie sa gatesc brocoli si tot saptamanal trebuie sa avem si paste. Imi place brocoli , imi place carnita de pui dar cu pastele nu prea ma impac , dar cum nu am timp sa gatesc pentru fiecare in parte incerc sa fac tuturor pe plac . In reteta eu am folosit crema de soia de la Alpro , dar se poate inlocui cu smantana grasa si eventual se poate razui si cascaval deasupra .

Ingrediente
-250 gr paste
-250 gr piept pui
-cateva bucatele brocoli
-150 ml crema de soia
-1 cm ghimbir
-1 lingura sos de soia
-sare
-piper

Mod de preparare
Pregatim mai intai carnea pentru ca trebuie sa stea putin cu condimente. Pieptul de pui il spalam bine in apa rece si il taiem bucati mici . Intr-un castron asezam carnea , peste ea punem sosul de soia , sare,piper (atentie mare la sare , nu trebuie multa deoarece sosul de soia este sarat ; sarea poate chiar sa si lipseasca ) si ghimbirul taiat foarte subtire .
Le amestecam si lasam carnita sa se odihneasca .

Intr-o oala mare cu apa si sare fierbem pastele conform indicatiilor de pe pachet . Le scurgem de apa .
Intr-o alta oala punem apa si sare si cand da in clocot punem buchetele de brocoli . Lasam cam 2 minute , nu mai mult . Scoatem brocoli in apa rece cu gheta , sau apa de la frigider . In acest fel ne asiguram ca brocoli nu va fi prea gatit.
Intr-un wok , la foc mare punem pieptul de pui si il lasam sa se rumeneasca putin .

Pastele scurse de apa le asezam intr-un vas termorezistent imprastiindu-le pe toata suprafata vasului. Punem peste pieptul de pui si buchetele de brocoli , iar peste toate punem crema de soia.

Dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 15 minute.

Servim calde cu cascaval razuit , smantana , crema de soia sau orice alt sos va place . Pofta buna .






Comentarii

Trimiteți un comentariu