Chec cu lime si iaurt





Checul mi se pare un dulce foarte simplu ,gustos si perfect de servit aluturi de cafeluta de dimineata sau de ceva de dupa amiaza . Fac destul de des chec ,dar aprope niciodata aceiasi combinatie de arome . Azi va propun un chec umed cu aroma intensa de lime
Lime, sau lamaie verde, este o ruda indepartata a lamaii. Desi inrudite, cele doua fructe sunt diferite. Avand o coaja verde, o aroma mai puternica si mai proaspata decat lamaia, fructele lime sunt mai mici, mai grele si au pulpa mai densa decat lamaia. Sucul de lime este mai dulce decat cel al lamailor.
Lime sunt originare din India, dar in prezent se cultiva in toate zonele tropicale ale planetei si sunt ingrediente importante in gastronomia din Mexic, Asia, dar si in bucataria mediteraneana
Sa va dau si un pont pentru a stoarce cat mai mult suc dintr-o lime si nu numai . Frecati fructul de masa apasand usor cu palma pana cand se inmoaie putin . Apoi taiati in jumate si stoarceti sucul .
Limeul este ingredientul vedeta pentru luna aprilie a provocarii Cutia Misterelor initiata de  Cerasela cu blogul ei Bunatati de prin lume adunate, iar luna aceasta gazda este Laura cu blogul sau My kitchen.

  Ingrediente:

 -5 oua
 -100 ml suc de lime + coaja de la una
 -1 lingurita praf de copt
 -100 gr zahar sau 80 gr green sugar
 -100 ml iaurt grecesc
 -170 gr faina
 -30 ml ulei
-1 lingurita extract de vanilie 

   Mod de preparare

Pregatim forma de chec  . Eu am folosit o tava de chec de 25 cm lungime pe care am pus hartie de copt
Intr-un castron spargem ouale si le mixam pana se spumeaza impreuna cu zaharul. 
Adaugam iaurtul coaja si zeama de lime ,uleiul,faina si praful de copt amestecat in              prealabil cu praful de copt .

Omogenizam foarte bine turnam totul in forma de chec

Dam la cuptorul preincalzit la 180grade pentru 15-20 minute. 
Lasam la racit si servim alaturi de cei dragi . 




Comentarii

Trimiteți un comentariu