Rulada cu ciocolata si ananas

Cutia Misterelor cere ananas . In weekend am facut o rulada cu ciocolata si ananas care a trecut cum ai bate din palme de pe platou.
Dupa cum vi-am mai spus in luna februarie blogul meu este gazda provocarii “Cutia Misterelor “http://ilyanda.blogspot.ro/2016/02/provocarea-cutia-misterelor-mistery-box.html. Aceasta frumoasa provocare a fost lansata pe blogul  “Bunatati de prin lume adunate :http://saffronanddates.blogspot.ae/2014/03/provocarea-cutia-misterelor-mistery-box.html




Ingrediente :
Pt blat:
-5 oua
-5 linguri de zahar (100gr)
-2 linguri ulei
-5 linguri faina (150 gr)
-1/2 plic praf de copt
-1 lingura cacao (25-30gr)
-praf de sare
Pt crema:
-100 ml frisca
-150 gr ciocolata neagra
-150 gr ananas cuburi din compot

Mod de preparare
Blatul
O tava de 20x30 cm o tapetam cu hartie de copt .
Intr-un castron spargem ouale si le batem impreuna cu zaharul , praful de sare pana cand se face o spuma fina si isi schimba culoarea .

Adaugam faina , praful de copt , cacao si uleiul .
Omogenizam .
Turnam compozitia in tava si dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 15 minute maxim .
Intre timp pregatim un prosop curat pe care il umezim usor .
Il indindem pe masa .
Cand scoatem tava din cuptor intoarcem blatul pe prosop ,scoatem hartia de copt si rulam .
Ca sa nu se rupa blatul trebuie sa il rulam cand inca este cald.
Lasam sa se raceasca.
Crema :
Punem pe foc frisca la incalzit si rupem in ea bucati de ciocolata amestecand ca sa nu se arda . Amestecam pana cand este topita toata ciocolata si dam deoparte. Punem la racit .
Cand este rece bine batem bine cu mixerul ca sa devina aerata .
Luam 2-3 linguri de crema intr-un alt bol ,iar in cea ramasa adaugam 50 gr cuburi de ananas bine scurse si mixam .
Desfacem blatul din prosop usor sa nu-l rupem , punem crema , nivelam si presaram deasupra restul de ananas .


Rulam iar deasupra punem crema pe care am lasat-o deoparte .
Decoram dupa plac si dam la rece .







Comentarii