Melcisori cu spanac si branza

Un adevarat rasfat 




Ingrediente:

Aluat
-500 gr faina
-2 lingurite sare
-3 linguri seminte macinate (in , mei, susan )
-200 ml lapte
-25 grame drojdie
-100 gr unt
Pt umplutura :
-500 gr spanac
-50 gr unt
-1 lingura ulei
-2 catei usturoi
-sare
-piper
-500 gr branza
-1 legatura marar
-2 oua
-1 lingurita nucsoara
Extra : 1 ou si seminte

Mod de preparare
Preparam prima data aluatul .
Incalzim laptele putin si dizolvam in el drojdia . Intr-un castron punem faina cernuta , untul, semintele, sarea, si laptele amestecat cu drojdia .
Framantam un aluat care se desprinde de pe maini (10 minute ) si lasam acoperit la loc caldut sa dospeasca .
Pana aluatul dospeste pregatim umpluturaastfel :
Intr-o tigaie sau wok punem untul la incalzit impreuna cu uleiul. Adaugam cei doi catei de usturoi taiati felii (ii vom scoate ) si ii lasam sa se caleasca putin . Cu o spatula ii scoatem , ii folosim doar sa aromam uleiul.
Adaugam spanacul spalat si zvantat si il calim pana se inmoaie . Nu trebuie sa se faca terci, trebuie doar sa scada si sa fie moale . Lasam la racit.
Branza o amestecam cu ouale , nucsoara , sarea si piper .

Cand aluatul este dospit , adica si-a dublat volumul il scoatem pe masa si il imapartim in 8 parti .

Intindem pe rand cate o bucata si punem pe ea spanac , branza si apoi iar spanac. Pentru a fi umpluti la fel melcisori puteti imparti umplutura in mod egal inainte de a incepe sa intindeti aluatul.


Rulam aluatul avand grija sa strangem capetele si rulam ca sa obtinem un melc. 
Il asezam in tava tapetata cu hartie si continuam pana terminam restul aluatului de umplut .
Batem un ou usor cu furculita si ungem melcisori . deasupra presarati ce va place : chimen , susan , mac , mei , seminte de floarea soarelui etc.

Punem tava in cuptorul incins si coacem cam 30 minute .

P.S Cantitatea de sare trebuie ajustata in functie de preferintele voastre .



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Prajitura Betivul Izodor

Feli londoneze