Treceți la conținutul principal

Printfriendly

Melcisori cu mar

 




 Melcisori cu mar
E toamna si merele sunt din belsug . E timpul sa le folosim in preparate . Va propun o reteta de melcisori cu mar aromat cu anason stelat.

Ingrediente:

Pt aluat:
-500 gr faina
-200 ml lapte
-2 galbenusuri
-2 linguri ulei
-150 gr zahar
-25 gr drojdie
-praf de sare

Pt umplutura:
-1 kg mere razuite
-1 lingura ulei
-50 gr unt
-4 bucati anason stelat intreg sau 1+1/2  lingura anason stelat macinat
-zahar daca mai e nevoie dupa gust .

Mod de preparare
Incalzim 100 ml lapte , nu foarte tare , atat doar cat sa fie caldut .
Dizolvam in el drojdia impreuna cu o lingura de zahar si una de faina .
Amestecam bine si lasam la loc caldut pentru 10 minute.
In acest timp cernem faina  intr-un bol maricel .
Galbenusurile de ou impreuna cu zaharul pudra le batem cu o furculita usor si adaugam uleiul si laptele.
In faina facem o groapa mica in mijloc si punem drojdia dizolvata, ouale amestecate inainte cu  zaharul,restul de lapte, uleiul si incepem sa framantam.
Trebuie framantat pana devine neted si nelipicios (aproximativ 10 minute).
Il acoperim cu un prosop si il punem la dospit intr-un loc caldut si fara curenti cam o ora, sau pana isi dubleaza volumul .
Merele le curatam de coaja si de seminte. Intr-un vas pe foc punem la incins uleiul impreuna cu untul si anasonul. Cu mana stoarcem sucul din mere .

Adaugam merele stoarse si le lasam sa se caleasca amestecand din cand in cand. Merele mele au fost destul de dulci si am considerat ca nu mai trebuie adaugat zahar,dar daca sunt mere acrisoare sau va place sa fie mai dulce adaugati zahar pudra si amestecati.
Cand merele sunt moi oprim focul si le lasam sa se raceasca.
Aluatul dospit il punem pe masa de lucru infainata si il impartim in doua partie egale. Intindem prima jumate , punem pe ea jumate din cantitatea de mere calite si intindem merele pe toata suprafata aluatului. 

Rulam pana obtinem un sul.
Cu un cutit foarte bine ascutit taiem rondele de grosimea unui deget si asezam bucatile pe tava una langa alta. Procedam la fel si cu jumatea cealalata .
Dam tava in cuptorul incins la 180 grade si lasam cam 30 minute .

Se vor rumeni frumos si vor creste putin .
   





Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cosulete cu dulceata de prune si nuca

O reteta pe care eu o ador , sunt usor de facut , se pastreaza foarte bine si sunt bune pentru orice eveniment. Colindatorii nostri le-au adorat . Din cantitatile date mi-au iesit 45 bucati .

Prajitura Betivul Izodor

O prajitura betiva rau de tot , gustul de rom si usor de alcool este cel care predomina in aceasta prajitura , dar este gustoasa si relative uspr de facut .Din pacate poze din timpul prepararii am doar de la blat si nuca macinata , s-a terminat bateria aparatului foto asa ca am renuntat . 

Feli londoneze

O prajitura foarte gustoasa cu aluat fraged , gem de caise si bezea cu nuca . Este o  prajitura perfecta pentru a fi luata la drum sau la un picnic.
Reteta o am de la o doamna nemtoaica din Timisoara , o doamna foarte draguta si foarte priceputa. Aceasta doamna care are o varsta foarte frumoasa face niste prajituri foarte aspectuoase si gustoase .