Tarta cu ciocolata si struguri


A fost foarte cald , dar ceva dulce trebuie asa ca am optata pentru o tarta cu ciocolata .




Ingrediente:
-200 gr biscuiti Petit Beurre
-100 gr unt
-2 linguri lapte sau frisca
-boabe de struguri
-200 gr ciocolata cu 75 % cacao
-400 ml frisca
-10 gr gelatina

Mod de preparare
Biscuitii ii macinam , tocam in robotul de bucatarie sau cu masina de carne . II punem intr-un castron si adaugam peste ei untul rece si cele 2 linguri de lapte sau frisca . Omogenizam bine pana cand avem un lauat pe care il putem folosi ca si crusta . Il turnam in  forma dorita ( eu am folosit o forma de tarta dreptunghiulara de 30x10 . Apasam cu o lingura sau cu mana . Dam crusta la frigider .

Gelatina o punem la inmuiat in 50 ml apa rece .

Frisca o punem la incalzit la foc mic , nu trebuie sa fiarba . Adaugam in frisca ciocolata rupta bucati si gelatina si amestecam . Atentie mare sa nu fiarba compozitia pentru ca se va strica ciocolata, iar gelatina isi pierde calitatea de a inchega .
Adaugati si un praf de sare , acesta va intensifica gustul ciocolatei .
Lasam sa se racoreasca si o turnam peste crusta . Dam la frigider pentru 30 minute , dupa care adaugam boabele de struguri sau alte fructe si punem din nou la frigider pana cand se intareste bine .

Portionati si serviti cu frisca sau ca atare . 

Comentarii