Mancare de limba cu masline verzi





Ingrediente:
-3 bucati limba(aprox 900gr)
-1 ardei
-1 rosie
-2 fire ceapa verde
-3 catei usturoi
-200 ml vin alb
-sare
-piper
-o lingura ulei
-100 gr masline verzi fara samburi (eu am avut umplute)
-3 frunze dafin

Mod de preparare
Limba o spalam in apa rece si o punem intr-un vas impreuna cu apa rece, sare si frunze de dafin. O punem pe foc si lasam sa fiarba pana cand este moale . Scurgem apa si lasam la racit bucatile de limba. Acum va trebui sa curatam limbile de partile albe si o taiem in bucati cat doriti de mari .

Taiem legumele si le punem separat pe toate .
Intr-o tigaie punem o lingura de ulei si calim putin ceapa si ardeiul (cam 2 minute), adaugam vinul alb si bucatile de limba.
Cand fierbe adaugam rosiile , sare , piper, usturoiul si maslinele feliate sau intregi , cum doriti.
Lasati sa fiarba pana cand scade sosul usor .  
Eu am pus tot acolo sa se gateasca in sos cartofi intregi .

 Cred ca ar fi foarte buna cu ardei iute pus sa fiarba impreuna cu celelalte , ar fi usor picant. Incercati daca va place gustul picant. 

Comentarii