Fursecuri fragede umplute cu gem


Usor de facut , foarte gustoase si perfecte pentru ceasca de cafea, pachetel sau de ce nu de pus in rucsacul de excursie. Se pot umple cu gemul preferat . Din cantitatile date ies in jur de 40 bucati, dar asta este in functie de cat de mari ii faceti .


Ingrediente:
-200 gr unt
-300 gr faina
-100 gr zahar pudra
-1 galbenus
-1/2 plic praf de copt
-coaja rasa de la o portocala sau lamaie
-gem sau dulceata

Mod de preparare
Untul il scoatem din frigider si il lasam sa se inmoaie , ca sa ajunga la temperatura
camerei. Il punem intr-un bol , adaugam zaharul pudra si le batem cu mixerul pana cand obtinem o spuma . Adaugam galbenusul , coaja rasa de portocala/lamaie si omogenizam usor.
Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam treptat in unt . Trebuie sa avem un aluat omogen .

 Il dam la frigider cam o ora, obligatoriu aluatul trebuie acoperit sau pus intr-o folie de plastic.
Scoatem aluatul din frigider si formam bilute cam cat o nuca din aluat . Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie. In mijlocul fiecareia vom forma o gaura cu o lingura de lemn cu coada rotunjita , sau cu ceva rotund , dar nu foarte mare . In fiecare gaurica punem dulceata sau gemul preferat .
Dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 15-20 minute.
Cand sunt reci le punem intr-o cutie metalica si se pot pastra mai multe zile .

Se pot pudra cu zahar pudra . 

Comentarii