Fursecuri fragede cu portocale si ciocolata




Ingrediente:
-150gr zahar pudra
-200 gr unt
-100 ml suc de portocale
-1 praf de copt
-450 gr faina
-2 oua
-100 gr fulgi de ciocolata sau o tableta de ciocolata razuita
-o lingurita flori de portocal(optional)

Mod de preparare

Intr-un bol mai inalt frecam untul la temperatura camerei cu zaharul pudra pana cand se face ca si o crema .
Adaugam ouale unul cate unul omogenizand bine dupa fiecare . Punem sucul de portocale, apa de flori de portocal, jumate din faina si praful de copt si omogenizam . Restul de faina o amestecam cu fulgi de ciocolata si o punem peste restul ingredientelor.
Omogenizam bine .

Punem compozitia intr-o folie alimentara la frigider pentru cel putin o jumate de ora . Trebuie sa se intareasca putin ca sa putem lucra cu el.Vom obtine un aluat cu care se lucreaza destul de greu , dar merita efortul .
Pregatim o tava mare pe care o tapetam cu hartie de copt. Scoatem aluatul din frigider si incepem sa formam din el bile de marimea unei nuci . 

Le puteti da prin zahar tos , asta daca doriti. Asezam bilele in tava si dam tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 15 -20 minute .

Se lasa la racit si se pastreaza in cutie metalica. Cu cat stau mai mult cu atat sunt mai fragezi . 

Comentarii