Rubarba cu jeleu de sampanie



Azi va invit sa incercati un desert deosebit . Este foarte bun cu conditia sa folositi vin spumant de calitate si sa gustati innainte de a-l pune in pahare ca sa fie pe placul vostru. 
Eu l-am pregatit cu indulcitor Green Sugar care este un indulcitor natural si nu schimba gustul preparatelor . Este ideal pentru diabetici si nu numai . 


Ingrediente:
-750 gr rubarba
-coaja de la o lamaie
-100 gr green sugar
-750 ml vin spumant
-10 gr gelatina
-apa

Mod de preparare
Curatati tijele de la rubarba si indepartati frunzele. Frunzele de rubarba nu sunt bune de mancat.
Intr-o oala puneti cam 500 ml apa si cand da in clocot adaugati rubarba si coaja de lamaie taiata fasii sau razuita . Aici mai puteti adauga zahar sau indulcitor daca doriti , dar eu nu am pus.
Lasati sa fiarba cam 2 minute , doar cat sa se inmoaie putin rubarba. Strecurati si lasati deoparte.
Dizolvam gelatina in putina apa rece .

Intr-o alta oala puneti la incalzit  vinul spumant impreuna cu indulcitorul Green Sugar. Este foarte important sa folositi un vin spumant bun , sau care va place  si de preferinta dulce sau demisec.
Cantitatea de indulcitor sau zahar difera foarte de cat de dulce este vinul . 
Nu o lasati sa fiarba , doar sa se incalzeasca . Cand e calda adaugam gelatin dizolvata in apa si amestecam energic pana cand gelatina se topeste si se incorporeaza bine in vin.
Oprim focul .
In 6 pahare impartim rubarba si peste ea turnam vinul spumant .

 Lasam sa se raceasca  la temperature camerei si apoi punem la frigider .

Este foarte bun . 


Comentarii