Treceți la conținutul principal

Printfriendly

Rubarba cu jeleu de sampanie



Azi va invit sa incercati un desert deosebit . Este foarte bun cu conditia sa folositi vin spumant de calitate si sa gustati innainte de a-l pune in pahare ca sa fie pe placul vostru. 
Eu l-am pregatit cu indulcitor Green Sugar care este un indulcitor natural si nu schimba gustul preparatelor . Este ideal pentru diabetici si nu numai . 


Ingrediente:
-750 gr rubarba
-coaja de la o lamaie
-100 gr green sugar
-750 ml vin spumant
-10 gr gelatina
-apa

Mod de preparare
Curatati tijele de la rubarba si indepartati frunzele. Frunzele de rubarba nu sunt bune de mancat.
Intr-o oala puneti cam 500 ml apa si cand da in clocot adaugati rubarba si coaja de lamaie taiata fasii sau razuita . Aici mai puteti adauga zahar sau indulcitor daca doriti , dar eu nu am pus.
Lasati sa fiarba cam 2 minute , doar cat sa se inmoaie putin rubarba. Strecurati si lasati deoparte.
Dizolvam gelatina in putina apa rece .

Intr-o alta oala puneti la incalzit  vinul spumant impreuna cu indulcitorul Green Sugar. Este foarte important sa folositi un vin spumant bun , sau care va place  si de preferinta dulce sau demisec.
Cantitatea de indulcitor sau zahar difera foarte de cat de dulce este vinul . 
Nu o lasati sa fiarba , doar sa se incalzeasca . Cand e calda adaugam gelatin dizolvata in apa si amestecam energic pana cand gelatina se topeste si se incorporeaza bine in vin.
Oprim focul .
In 6 pahare impartim rubarba si peste ea turnam vinul spumant .

 Lasam sa se raceasca  la temperature camerei si apoi punem la frigider .

Este foarte bun . 


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cosulete cu dulceata de prune si nuca

O reteta pe care eu o ador , sunt usor de facut , se pastreaza foarte bine si sunt bune pentru orice eveniment. Colindatorii nostri le-au adorat . Din cantitatile date mi-au iesit 45 bucati .

Prajitura Betivul Izodor

O prajitura betiva rau de tot , gustul de rom si usor de alcool este cel care predomina in aceasta prajitura , dar este gustoasa si relative uspr de facut .Din pacate poze din timpul prepararii am doar de la blat si nuca macinata , s-a terminat bateria aparatului foto asa ca am renuntat . 

Feli londoneze

O prajitura foarte gustoasa cu aluat fraged , gem de caise si bezea cu nuca . Este o  prajitura perfecta pentru a fi luata la drum sau la un picnic.
Reteta o am de la o doamna nemtoaica din Timisoara , o doamna foarte draguta si foarte priceputa. Aceasta doamna care are o varsta foarte frumoasa face niste prajituri foarte aspectuoase si gustoase .