Lapte de ovaz

Am vazut postarea pe Facebook  si linkul ducea la un blog numit Retete cu Tania . Mi-a placut idea de a prepara laptele de ovaz acasa pentru ca cel cumparat e scump si are adaos de zahar , calciu si altele .
Asa ca mi-am pus in cap sa il incerc si sunt foarte multumita de rezultat


Aveti nevoie de :
-1 pahar fulgi de ovaz
-3 pahare cu apa plata
-2 linguri miere albine
-scortisoara , vanilie etc

Mod de preparare
Punem fulgi de ovaz intr-un vas cu un pahar de apa. Apa trebuie sa acopere fulgi ca sa ii ajute sa se inmoaie. Lasam la inmuiat minim 1 ora la temperatura camerei . Daca nu au absorbit toata apa atunci ii scurgem de apa in exces.


Turnam fulgi cu apa intr-un blender , adaugam 2 pahare de apa , mierea si aromele si pornim blenderul . In functie de blenderul pe care il folositi va dura cam 3-5 minute pana e gata .

Va fi foarte cremos . Eu l-am strecut pe o strecuratoare mare ca sa il bea si fetita mea.
Este cremos, fin si foarte aromat .
Va recomand reteta cu drag .
Se poate pastra la frigider cateva zile , dar la mine nu a ramas nimic de pastrat

Comentarii