Fursecuri fragede cu migdale si cirese



Azi va invit sa cititi o reteta de fursecuri facute  din faina de migdale si impopotanate cu cirese confiate . Au un aspect dragut , se aseaza bine alaturi de alte deserturi si se pastreaza timp indelungat in cutii metalice. De asemenea se pot lua langa cafeau de dimineata pentru a incepe ziua cat mai frumos . Mi-ar place sa pot sa servesc dimineata cafeau calda si proaspat facuta alaturi de un fursec facut in casa , fraged si dragalas.
Ciresele confiate le-am cumparat de la Lidl, iar faina de migdale de la Kaufland . Dar daca nu aveti migdale si nici faina de migdale sa stiti ca se pot face si ies la fel de bune  inlocuind migdalele cu faina alba de calitate (000) .


Ingrediente:
-200 gr migdale macinate fin , sau faina de migdale
-200 gr faina
-200 gr unt
-3 galbenusruri
-150 gr zahar
-35 bucati cirese confiate
-100 gr nuca macinata
-1 lingurita praf de copt
-1 esenta vanilie sau rom

Mod de preparare
Incepem prin a freca untul cu zaharul pana se face o crema si nu se simte zaharul . Ca sa ne fie mai usor si sa mearga mai repede se poate folosi zahar pudra. Eu imi fac zahar pudra cu ajutorul rasnitei de cafea electrica .
Adaugam  pe rand cate un galbenus , amestecand bine dupa fiecare pana la incorporare.
Ingredientele uscate : faina de migdale, faina si praful de copt le amestecam intr-un vas si adaugam pe rand in compozitie cu o lingura.

Aluatul obtinut il punem intr-o folie la frigider , sau intr-o punga pentru 30minute .
Pregatim o tava mare pe care punem hartie de copt .
Din ingredientele date eu am obtinut 35 de fursecuri , dar asta depinde de cat de mari le formam.

Preincalzim cuptorul la 180 grade si incepem sa facem fursecurile .
Luam din aluat bucatele de marimea unei nuci si facem din el o bila . Asezam bila intr-o farfurie in care am pus nuca macinata si cu podul palmei apasam usor . In mijlocul fursecului facem cu varful degetului o gaurica . Puteti folosi capatul de la o lingura de lemn.
Procedam la fel pana cand terminam tot aluatul asezandu-le pe rand in tava cu distanta intre ele .In timpul coacerii aluatul va creste putin si e bine sa nu se lipeasca unele de altele.
Dam tava la cuptor , iar dupa 15 minute scoatem tava si reface gaurica din mijloc punanad cate o cireasa confiata si presand foarte usor .
Dam la cuptor pentru inca 5 minute .

Lasam la racit pe tava si le asezam intr-o cutie metalica pentru pastrare .



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Prajitura Betivul Izodor

Feli londoneze