Tarta cu banane





O reteta de tarta care se realizeaza simplu , fara coacere . Avem nevoie de ingredient de calitate si de rabdare .

Ingrediente

Pt crusta
-100 gr unt
-300 gr biscuiti pettit beure
-1/2 cani ciocolata rasa mare
-praf de sare
-2 ling zahar pudra
Pt umplutura :
-2 banane mari
-1 lingura suc de lamaie
-1 cutie lapte condensate (200 ml)
-3 linguri zahar
-200 ml frisca , smantana pentru frisca
-3 foi gelatin (5 gr)
- ciocolata pentru décor

Mod de preparare
Untul il topim si il lasam sa se raceasca
Intre timp macinam biscuitii sau ii zdrobim bine si ii amestecam cu zaharul pudra si cu ciocolata razuita mare . Se pot folosi fulgi de ciocolata .

Cand untul este caldut, inca ,turnam peste biscuiti si amestecam bine . Intr-o forma de tort cu pereti detasabili punem biscutiii si formam baza tartei . Apasam bine biscuiti atat pe fundul formei cat si pe margini atat cat putem ridica marginile. Dam la frigider .

Punem foile de gelatina la inmuiat in putina apa .
Laptele condensate impreuna cu zaharul il punem la incalzit  si cand este cald , dar nu fierbe luam foile de gelatina din apa si le dizolvam in laptele condensate . Puteti adauga arome de tot felul aici.
Cand s-a dizolvat toata gelatina lasam sa se racoreasca  .
Bananele le curatam si le taiem rondele intr-un bol. Punem peste ele sucul de lamaie si le amestecam in asa fel incat sa ajunga suc peste toate ca sa nu se oxideze  si le asezam peste baza din frigider.

Cand laptele condensate este caldut adaugam smantana pentru frisca si omogenizam . Gustati daca mai trebuie zahar . Cei care au incercat retetele mele stiu ca nu sunt foarte dulci si pentru cine iubeste desertul foarte dulce mai trebuie sa adauge zahar .
Turnam peste banane si dam la frigider pentru 12 ore .
Desfacem forma , asezam tava pe un platou si decoram cu ciocolata .




Comentarii

  1. Arata bine si sigur e si bun ...mai ales pt copii !!
    Am totusi citeva intrebari : care este diametrul tavii? si de unde ai luat lapte condensat la cutie? este laptele Acela gros si dulce
    Gelatina nu poate fi folosita si sub forma de praf/granule din plic ? care ar fi echivalentul cantitativ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Am folosit o tava cu pereti detasabili si diametru de 20 cm , laptele condensat l-am luat de la Lidl , este in zona cu laptele pentru cafea , frisca . Acest lapte il gasesti si in alta parte dar nu stiu cum este , cel de la Lidl este bun . Poti sa folosesti gelatina praf , ar fi suficienta un plic , dar pentru siguranta reusitei trebuie sa scrie pe plic la cat lichid se foloseste . Dar sa ai mare grija cand o dizolvi sa nu fiarba .
    Multumesc ca ai trecut si te mai astept

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu