Treceți la conținutul principal

Printfriendly

Placinta cu branza dulce


      O placinta foarte gustoasa plina de branza si smantana in care puteti adauga stafide, nuci , coaja de portocala confiata sau fructe confiate .Branza trebuie sa fie proaspata , sa nu aiba miros sau gust .Este buna atat calda cat si rece si va fi pe placul tuturor.


Ingrediente:
-1 pachet foi de placinte
-500 gr branza de vaci
-200 ml smantana dulce
-5 linguri zahar pudra
-scortisoara
-stafide (optional)
-3 oua + 150 ml smantana +2 linguri zahar
-unt pentru uns tava

Mod de preparare:
Lasam foile de placinta la decongelat .
Branza de vaci o amestecam cu smantana, zaharul si scortisoara . Daca va place puteti adauga in ea stafide si putina esenta de rom .

Ungem o tava antiaderenta , sau vas yena cu unt si incepem sa pregatim .
Luam cate doua foi de placinta pe care punem cam 3 linguri din compozitia de branza , intindem branza pe toata suprafata foilor si rasucim aducand capetele prima data in fata astfel incat sa nu iasa compozitia din foi. Asezam in tava si procedam la fel cu urmatoarele foi pana cand terminam compozitia de branza.

Ouale le batem cu o furculita si cu 2 linguri de zahar pana se spumeaza putin si adaugam smantana dulce.

 Turnam  peste foile rulate si dam totul la cuptorul preincalzit la 180 grade pana cand se rumeneste frumos totul .
Lasam sa se racoreasca si pudram cu zahar pudra .




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cosulete cu dulceata de prune si nuca

O reteta pe care eu o ador , sunt usor de facut , se pastreaza foarte bine si sunt bune pentru orice eveniment. Colindatorii nostri le-au adorat . Din cantitatile date mi-au iesit 45 bucati .

Prajitura Betivul Izodor

O prajitura betiva rau de tot , gustul de rom si usor de alcool este cel care predomina in aceasta prajitura , dar este gustoasa si relative uspr de facut .Din pacate poze din timpul prepararii am doar de la blat si nuca macinata , s-a terminat bateria aparatului foto asa ca am renuntat . 

Feli londoneze

O prajitura foarte gustoasa cu aluat fraged , gem de caise si bezea cu nuca . Este o  prajitura perfecta pentru a fi luata la drum sau la un picnic.
Reteta o am de la o doamna nemtoaica din Timisoara , o doamna foarte draguta si foarte priceputa. Aceasta doamna care are o varsta foarte frumoasa face niste prajituri foarte aspectuoase si gustoase .