Pachetele cu branza si cascaval




            Pentru aceasta reteta m-am inspirit din reteta greceasca Tiropitalia, dar neavand ingredientele specific retetei grecesti nu pot sa-I spun asa. O reteta greceasca adaptata la ceea ce gasim noi in magazine ,cu multa branza si cascaval foarte gustoasa si simplu de facut .
             Are in compozitie doua tipuri de branza care nu le gasim la noi in magazine , dar se pot inlocui. Bineinteles nu vor avea chiar acelasi gust , dar sunt foarte bune . Branza Kefalotryi este o branza din lapte de oaie nepasteurizat , mai tare , de culoare alba si usor sarata (40% grasime) , eu am folosit mozarrela , iar branza Kasseri este tot o branza din lapte de oaie , care are grasime cam 20% si este macerata , adica are o culoare galbena.


Ingrediente :

-150 gr unt
-250 gr branza feta
-150 gr cascaval tare
-150 gr branza proaspata de oaie , de vaca sau capra
-1fir ceapa verde
-piper negru macinat
-pudra de usturoi
-3 oua
-0.5 pachet foi de placinta

Mod de preparare
Untul se topeste .
Branza feta o zdrobim cu degetele , adaugam cascavalul razuit, ceapa taiata cat mai marunt, pudra de usturoi , piperul si ouale si omogenizam .
Foile de placinte se taie sulul in 3 , se ia cate o bucata si se unge cu untul topit si racit .

Se intareste putin partea unde punem branza, adica indoim cam 5 cm din capat peste foaie , punem o lingura de branza si acoperim marginile pe lungine si rulam astfel incat sa fie cat mai bine acoperita branza , ca sa nu iasa in timpul coacerii.

Asezam fiecare bucata intr-o tava in care am pus hartie de copt. Le ungem deasupra cu unt topit si presaram seminte de susan. 
Dam la cuptorul incins la 180 grade pana se rumenesc frumos.

Comentarii

Trimiteți un comentariu