Treceți la conținutul principal

Printfriendly

Pachetele cu branza si cascaval




            Pentru aceasta reteta m-am inspirit din reteta greceasca Tiropitalia, dar neavand ingredientele specific retetei grecesti nu pot sa-I spun asa. O reteta greceasca adaptata la ceea ce gasim noi in magazine ,cu multa branza si cascaval foarte gustoasa si simplu de facut .
             Are in compozitie doua tipuri de branza care nu le gasim la noi in magazine , dar se pot inlocui. Bineinteles nu vor avea chiar acelasi gust , dar sunt foarte bune . Branza Kefalotryi este o branza din lapte de oaie nepasteurizat , mai tare , de culoare alba si usor sarata (40% grasime) , eu am folosit mozarrela , iar branza Kasseri este tot o branza din lapte de oaie , care are grasime cam 20% si este macerata , adica are o culoare galbena.


Ingrediente :

-150 gr unt
-250 gr branza feta
-150 gr cascaval tare
-150 gr branza proaspata de oaie , de vaca sau capra
-1fir ceapa verde
-piper negru macinat
-pudra de usturoi
-3 oua
-0.5 pachet foi de placinta

Mod de preparare
Untul se topeste .
Branza feta o zdrobim cu degetele , adaugam cascavalul razuit, ceapa taiata cat mai marunt, pudra de usturoi , piperul si ouale si omogenizam .
Foile de placinte se taie sulul in 3 , se ia cate o bucata si se unge cu untul topit si racit .

Se intareste putin partea unde punem branza, adica indoim cam 5 cm din capat peste foaie , punem o lingura de branza si acoperim marginile pe lungine si rulam astfel incat sa fie cat mai bine acoperita branza , ca sa nu iasa in timpul coacerii.

Asezam fiecare bucata intr-o tava in care am pus hartie de copt. Le ungem deasupra cu unt topit si presaram seminte de susan. 
Dam la cuptorul incins la 180 grade pana se rumenesc frumos.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cosulete cu dulceata de prune si nuca

O reteta pe care eu o ador , sunt usor de facut , se pastreaza foarte bine si sunt bune pentru orice eveniment. Colindatorii nostri le-au adorat . Din cantitatile date mi-au iesit 45 bucati .

Prajitura Betivul Izodor

O prajitura betiva rau de tot , gustul de rom si usor de alcool este cel care predomina in aceasta prajitura , dar este gustoasa si relative uspr de facut .Din pacate poze din timpul prepararii am doar de la blat si nuca macinata , s-a terminat bateria aparatului foto asa ca am renuntat . 

Feli londoneze

O prajitura foarte gustoasa cu aluat fraged , gem de caise si bezea cu nuca . Este o  prajitura perfecta pentru a fi luata la drum sau la un picnic.
Reteta o am de la o doamna nemtoaica din Timisoara , o doamna foarte draguta si foarte priceputa. Aceasta doamna care are o varsta foarte frumoasa face niste prajituri foarte aspectuoase si gustoase .