Rulada cu crema de dovleac



O reteta de rulada clasica dar cu o crema deosebita,dar va asigur ca este foarte gustoasa. Acum este toamna si dovlecii asteapta sa fie folositi in preparate culinare sau copti. Va recomand cu mare drag aceasta reteta mai ales daca va place dovleacul .



Ingrediente:
Pt blat :
-5 oua
-5 linguri zahar
-1 lingura ulei
-4 linguri faina
-1/2 plic praf de copt
-1 lingura cacao
Pt crema:
-5 linguri dovleac razuit
-50 gr unt
-2–3 linguri zahar
-esenta vanilie sau semintele de o jumate de pastaie de vanilie
-200 ml frisca, sau smantana pentru frisca  

Mod de preparare
Eu am inceput prin a cali dovleacul in unt , impreuna cu vanilia pana cand se inmoaie.  Il lasam deoparte sa se raceasca .Trebuie sa precizez ca este bun si dovleacul copt , daca aveti deja gatit . In acest caz faceti pasta si adaugati extractul de vanilie si zahar.


Urmatorul pas este sa pregatim blatul . Eu am folosit o tava de 30x20 si mi-a iesit un blat destul de grosut , dar a fost bine.
Separam ouale , albusul il batem spuma tare cu zaharul pana nu se mai simt cristalele de zahar . Adaugam galbenusurile , faina , cacao si praful de copt si amestecam prin rasturnare .
Turnam compozitia intr-o tava pregatita si dam la cuptorul incins la 180 grade cam 15-20 minute.
Pana se coace blatul pregatim un prosop de bucatarie curat pe care il umezim . Blatul copt il vom rasturna pe prosopul umed si rulam . Nu lasati blatul sa se raceasca pentru ca nu il mai puteti rula.Se va raci rulat in prosop .
Pentru crema batem frisca tare , adaugam zahar daca credeti ca mai este nevoie;, in functie de frisca pe care o folositi si in functie de dulceata dovleacului ; adaugam dovleacul calit si racit si omogenizam .
Cand blatul s-a racit il desfacem din prosop si il umplem cu ¾ din crema . Nivelam crema si rulam usor cu grija sa nu iasa crema din rulada .

Restul cremei o punem pe deasupra ruladei si presaram  fulgi de ciocolata sau ciocolata razuita.

Punem la rece pana in momentul servirii 



Comentarii

Trimiteți un comentariu