Cine doreste o tarta fina cu ciocolata ? Este o tarta coapta , foarte gustoasa si special pentru iubitorii de ciocolata . Aluatul fraged si crema de ciocolata densa fac din aceasta desertul ideal .
Din cantitatile date vor iesi 4 bucati de tarta (mini ) sau o tarta mare cu diametru de 15 .
Ingrediente :
Pt aluatul de tarta:
· 200 g faina alba
· 3 linguri zahar
· 125 g unt rece
· 2 galbenusuri
· 1 lingura smantana
Pt crema de ciocolata:
· 400 g ciocolata (200 gr lapte, 200 gr amaruie )
· 300 g smantana
· 2 galbenusuri
· praf de sare
Pt decor:
· fulgi de migdale
Mod de preparare:
Faina impreuna cu zaharul , sarea si untul taiat cubulete le amestecam pana obtinem un fel de fulgi .
Intr-un bol amestecam cele 2 galbenusuri cu smantana, dupa care le punem in amestecul de mai devreme .
Am amestecam bine si am turnat aluatul pe o folie alimentara . Am strans bine folia , am facut un bulgare mare de aluat , si il dam la frigider pentru 30 minute cel putin .
Dupa cel putin 30 minute scoatem aluatul si pe blatul de lucru presaram faina ,intindem aluatul pentru a fi cat forma tavii de tarta (diametru 15cm) . Daca aveti mai multe tavi mici atunci impartiti aluatul in bile si il intindeti pentru fiecare tavita in parte .
Ciocolata rupta bucati o punem impreuna cu smantana pe foc si amestecam pana se topeste toata ciocolata.
Amestecam si galbenusurile de ou si gata crema de tarta .
Turnam compozitia peste aluatul aranjat in forma si dam la cuptor pentru 25-30 minute .
Innainte de servire lasati la racit si presarati deasupra fulgi de migdale sau bateti frisca .
Comentarii
Trimiteți un comentariu